RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2009. július 18., szombat

Stardust

Most ilyen mesés nap van, ha már drága Eszterem tegnap ezeket juttatta eszembe. Apropó mesék, 2009 decemberében jön a The Princess and the Frog 100% -osan Disney film. 2D-ben. Sok dallal. És egy néger hercegnővel. Vagy afroamerikai. A youtube-on már van trailer. Ha valaki mesefan.

Szóval a Csillagporról. Már maga a sztárdömping, ami ebben a filmben ér minket, lenyűgöző. De Niro, Rupert Everett, Michelle Pfeiffer, Peter O'Toole, Ian McKellen... No meg a férfiak kedvéért Miss Sienna Miller, és Miss Claire Danes. Mondjuk Siennát ilyen formájában nem ismerném fel, ha nem mondanák, hogy ő az, de mivel csak egy filmben láttam, az Alfie-ban, így lehet ezzel van a baj.

Adott egy Tristan, kinek nincs Izoldája, azonban rajong egy Victoriáért, aki éppenséggel minden, csak nem az igazi számára. Bolondos lány, aki bárkihez hozzámenne, ha az emeli a licitet, de a naiv Tristan reméli, hogy nála senki sem ígér többet. Ő ugyanis egy hullócsillagot akar adni a csacska lánynak, és el is indul a misztikus mágikus falon túlra, legyőzni a félelmeit, és megtalálni a csillagot, ami lehullott. A trükk az egészben csupán csak annyi, hogy a csillag gyönyörű lány képében ér földet, és 3 gonosz üldözi, akik meg akarják ölni, és általa el akarják nyerni ismét a vágyott fiatalságot. Ehhez csak a belső szerveit kell kivágniuk, és azt felhasználni.

Most már több szálon futhat tehát a cselekmény, amik valahol találkoznak majd, és kiderül hova is tart Septimus herceg, és miért kell neki a csillagtól a medál, ami Yvaine nyakában van, és ami letaszította őt az égről.

A történet nem egy Narnia, ez tény, de azért egy szerethető, kedves kis mesét látunk, ami abszolút megfelel a 2007es szintnek és igényeknek. De Niro hozza a tőle elvártat, és bár Claire Danes öregszik, és inkább tűnik Michelle Pfeiffer kortársának, mint valami olyannak, ami megfiatalítani képes őt, még mindig bájos. A szerencsétlen Primus herceg torkából folyó kék vér meg akkora irónia, hogy őszintén csodálkozom, hogy még korábban senki nem lőtte el ezt poénként.

8/10


1 megjegyzés:

sway írta...

bár a filmet nem láttam, de sztem a könyvet érdemes elolvasni. & ha már gaiman, akkor elsőként és _mindenek_felett_ az elvszett próféciák, majd a tükör és füst, meg az amerikai istenek. aztán mehet az összes többi >8)

Megjegyzés küldése