RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2009. július 18., szombat

Doubt

Aki szerint a Kétely kereszténygyalázó film, az sem normális. Ez a film nem más, mint egy meleg pap és egy meleg kisfiú bizarr plátói kapcsolata, kétely ide vagy oda... Hogy teljesen plátói-e, esetleg valóban bűnös-e Flynn atya, és történt-e megrontás... Ez a film értékelése szempontjából teljesen mindegy. Sőt, ha befolyásolja a véleményem, akor csak javít rajta ez a bizonytalanság.

Meryl Streep mint mindig, most is félelmetesen játszik, és tökéletesen egészíti ki P. S. Hoffman játékát, karakterét. Szinopszist nem szándékozom írni, erre ott a port.hu, meg a fél internet, a film közben támadt gondolataim próbálom megosztani.

Annak ellenére, hogy a zsigereimben érzem, hogy a pap valamilyen szinten bűnös, és egyértelműen látom mennyire képtelen a vallása szabályait betartani, mégis szimpatizálok vele, mert a hosszú körme, a 3 cukor a teába, a préselt virágok, és az újítások, melyeket bevezetni próbál mind azt mutatják, hogy ha nem is "jó keresztény", de jó ember. Tiszta, gyermeki lelkületű, akit talán megnyomorított, és tönkretett az egyház... Aztán persze tévedhetek. Lehet csak egy jó színészt látok magam előtt, aki egyes papok jó szokásához híven gyermekmolesztálással tölti a szabadidejét.

Nekem is kétségeim vannak. Mindenkinek kétségei vannak. Talán azoknak is voltak akik a filmet tető alá hozták, mert mehettek volna messzebb a feszültségkeltésben. De nem voltak elég bátrak. Ettől függetlenül így is egy kiemelkedően jó 2008-as alkotás a Doubt, eredeti nyelven, vagy szinkronnal is akár.

8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése