RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2009. július 16., csütörtök

The Amityville Horror

A kis költségvetésű horrorok közül az egyik kedvencem. Igazából 10ből 9× hű-zök és há-zok ha valami based on true story, mert az mindig sokkal izgalmasabbá teszi a dolgokat, hiszen én is lakhatnék ott, engem is megőrjíthetnének a hangok, stb. Persze aztán mindig rájövök, hogy megőrülök én itt is, nem kell Amityville-be mennem.

Hogy miért is tartom ezt a filmet jónak? Mert végre nyugati típusú jól ismert szellemekkel van dolgom, és végre sehol semmi fehér arcú fekete hajú nő, meg nyakon ülő leányzó, meg kútból kijövő, meg tévéből kimászó... Itt folyamatos feszültség van, napról napra látható hogyan borul el a Ryan Reynolds által játszott férfi főhős elméje, és minden pillanat újabb meglepetést tartogat, persze csak annak, aki még sosem látott horrorfilmet. Aki látott, az pontosan fogja tudni, mikor mi következik, mikor mivel operálnak, hogyan próbálnak hatni ránk.

A sztori tehát kiszámítható, bár elvarratlan szálak tömkelege tűnik fel, majd tűnik el szabad véggel, közben meg szól a kapd el, öld meg. És Ronald Defeo után a magából teljesen kifordult George is családot ölni készül, pedig alavetően jó srác, sőt... Tökéletes. Egy sokgyerekes anya új pasijaként kell helytállnia, pótolni az apafigurát, eközben végezni a munkáját. Mindent megtesz, amit megtehet. Még a kutyát is kivégzi.

Aztán fény derül a titokra, ez bizony gonosz ház, mert itt embereket öltek. És nem a Defeo család halála az oka annak, hogy kísértik a Lutz családot a szellemek, hanem a telken/házban megkínzottak lelkei. Az indiánok, és Ketcham tiszteletes...

A trú sztori. Szinkronosan ugyan a Ketcham Catch'em "poén" nem jön át, de eredeti nyelven azért oda csap ahova kell. És 01:00-tól nagyon keménnyé válik minden, kb 10×es sebességre kapcsol a korábbiakhoz képest. Egyszer nézős, de akkor nagyon.

9/10

1 megjegyzés:

Szvétakétu írta...

ezt én egyszer leszedtem a netről, hogy hú majd megnézem. azóta nézem.. igazából, talán azért, mert a túl misztikusnak tűnő dolgoktól tartok, a gyilkolászás meg már-már meg se kottyan.

Megjegyzés küldése