RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2009. július 30., csütörtök

Ratatouille vs. Despereaux

Ez a 2008 karácsonyára szánt "csodálatos" alkotás a Cincin lovag bizony csúfosan elvérzett a L'ecsóval szemben. Mivel minden fórumon összehasonlították a 2 filmet, már csak a hasonló karakterek (patkány-patkány) és a hasonló elemek (leves-leves) okán is, így én sem teszek mást, közös mérlegre pakolom őket. Megtehetem ezt azért is, mert mindkettő fantasztikusan megrajzolt, bár itt hagyományos rajzról már nem beszélhetünk. Francia séfek jobbról is és balról is, de amíg a L'ecsó egy Oscar-, Golden Globe, és BAFTA-díjas animáció, addig a Cincin csak egy nagyjából óvodás korosztálynak szóló mese. Nincs is ezzel semmi baj, a kicsiknek is kell, hogy jusson valami, ha nekünk jött a Toy Story, majd a Hihetetlen család.

A The Tale of Despereaux önmagában, mindentül függetlenül vizsgálva egy 3 helyszínen játszódó, több szálon futó cselekménnyel operáló fabula, amire simán lehetne 5-6 pontot is adni a 10ből, főleg a képi megvalósítás miatt, de a Ratatouille után elemezve alig ér 2-3-at. A L'ecsó ugyanis látványban is visz mindent, sokkal színesebb, élénkebb, pergőbb, kidolgozottabbak a karakterek is, és aki nem szeretett bele Remy-be, és nem akart otthonra magának kispatkányt plüssből, az vagy fiú, vagy hazudik.



Ezzel szembeállítani a nagyfülű gavallért nagy merészség volt, ami most nem annyira jött be Universal Picturesnek.

.


Cincin 3/10
Remy 10/10
A patkányok kiütéssel győztek az egerek felett, és be sem kellett vetniük a pestist.

És a dolog miértje itt olvasható.
Alacsony költségvetés, szándékosan visszafogott színek, festményszerű hatás, stb... Mondom én, fabula. Annak jó. Csak 12-3 felett az ember kinő az állatmesék világából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése