RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2009. július 18., szombat

Enchanted

Mivel este megjegyezték, hogy alulértékelek pár filmet, mondhatni lehúzom őket, így ezt próbálom nem elrontani. Na. :P

Ez a film tündéri, édes, aranyos. És csajos. Végletekig csajos. Patrick Dempsey olyan szexi, hogy ha ennél szexibb lenne, büntetni kéne érte, a lány meg, Amy Adams, hú... Olyan alakja van, hogy ha ennél vékonyabb lenne, őt is büntetni kéne.

Kicsit Moulin Rouge utóérzetem van, legalább akkora giccs ez is, de az ízléses giccsel nincs semmi gond. Vannak ugyan apróbb hibák, de ez a film egyszerre édes krémkönnyű mese, és egyszerre önmaga paródiája. A kis Giselle a nagyvárosban, a tipikus naíva, nem is lehetne hitelesebb. James Marsden meg pont olyan pöcsnek néz ki, amilyennek a feminista ember lánya gondolja a mesebeli töketlen herceget. Szép arcél, szép haj, szép test, de gondolat az nulla.

A kis mókus zabálnivaló, a dalbetétek aranyosak, dallamosak, érzelmesek. Korrekt kis musical is kerekedik az egészből, bár nem kis meglepetésemre Giselle egy idő után abbahagyja az éneklést. Nagyjából azzal egyidőben, hogy rájön, az IGAZI mindig feldühíti a nőt, és az IGAZI csak akkor igazi, ha van szenvedély.

A happy end nem kérdéses, rajzfilmben és az életben is, mindenki megtalálja a magához illőt, a néző pedig a film végére elhiheti, hogy valóban létezik örökkön örökké.

9.5/10

1 megjegyzés:

csillagvirág írta...

alulértékelsz? höhö. én pl. a salvationre 1, azaz egy pontot adtam, erre a nyáltengerre meg talán ötöt (de csak mert jó kedvemben voltam). :D

Megjegyzés küldése