RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2012. szeptember 22., szombat

The Gathering 2002

Avagy ismét egy olyan film, aminek sikerült olyan agyament magyar címet, hogy senki se jöjjön rá, miről is szól valójában. "Gonosz falu" kóddal fut ez itthon, évek óta többször lehet találkozni a történettel a tv-ben, de sose lett igazi sikerfilm, se itthon, se külföldön. Több oka is lehet, egyrészt a teljesen zavaros forgatókönyv, másrészt a gyengus színészi játék.

Cassie (Christina Ricci) amerikai turistalány egy angol faluban, ahol éppen egy ősi templomot tártak fel. A szenzációs felfedezéssel egyidőben két fiatal tragikus baleset áldozatává válik, Cassie túléli. A család, aki a balesetet okozta, magához veszi a gyógyuló lányt, aki emlékezetkieséssel küzd. Álmában furcsa figurák jelennek meg. Nem tudja, hogy a múltból jönnek látomásai, vagy a jövő hírnökei. Dan (Ioan Gruffudd), a szomszéd fiú érdeklődést mutat a lány iránt és segíteni akar gyógyulásában. A faluban is egyre titokzatosabb dolgok történnek. Mintha az elfelejtett templom az emberek összes szenvedélyeit összegyűjtő hely lett volna évszázadokon keresztül.

Talán egyedül Christina Ricci az, akire nem lehet panaszunk, mindenki más elég szorulásosnak tűnik az egész film során. A hangulat kellően borongós, a megvalósítás is rímel erre, a fényképezés nagyjából a ráköltött összeggel arányosan szép. Anthony Horowitz forgatókönyvíró viszont összekaphatta volna magát kicsit, és pár mondatban, legalább a film végén elmagyarázhatta volna, hogy kik is azok a "furcsa figurák". 
SPOILER következik:
Kik a "nézelődők", akik arra kárhoztattak, hogy minden egyes tragédiánál ott álljanak, és bámulják. Elmondhatták volna, hogy ők azok, akik anno több ezer évvel ezelőtt kíváncsian sorakoztak Krisztus megfeszítésénél, hogy láthassák a Megváltó szenvedését, és halálát. 

Hát, ennyit erről. Lerántottam a leplet. 

5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése