RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2012. szeptember 22., szombat

Livide 2008

A franciák is egészen jó horrorfilmeket tudnak összerakni, elég csak a Magasfeszültségre, vagy a Betolakodóra gondolni, esetleg a Mártírokra... De ez a Holtkelte... Ez most nem igazán sikerült... És akkor még finom voltam és nőies. 

A történet pedig egészen jó, olyan lehetőségek vannak benne, amiből sem a rendező, sem a forgatókönyvíró, sem a színészek nem aknáznak ki egyet sem. 

A zárkózott Lucy elvállal egy ápolói állást.Első munkanapján ellátogat Mrs. Jessel házába. Az öreg hölgy - aki korábban szigorú balett-tanár volt - kómában van és nincs aki gondoskodjon róla. Mikor a lány fülébe jut, hogy a kísérteties, sötét ingatlanban állítólag igen nagy értékű kincs van elrejtve, Lucy néhány barátjával együtt úgy dönt, hogy megpróbálja felkutatni. Este William-mel és Ben-nel betörnek a házba és megszereznek egy titokzatos kulcsot is, amit a tanárnő a nyakláncán hordott, hogy az állítólagos elrejtett kincseket megtalálják. De azt nem is sejtik, hogy a kulcs a Pokol kapuját nyitja meg.

Van itt minden, mint a búcsúban, vámpírok, táncoslányok, pszicho-gyerek, némi boszorkányság, egy gyilkos, aki gyereklányok vérét veszi a fürdőkádban, ezzel garantálva Jessel-nek az örök életet, mégsem történik semmi a filmben. Ha azt mondom, hogy a visszaemlékezések, Jessel és lánya életének nüansznyi felvillantásai izgalmasabbak mint a bujkálás és menekülés a sötét házban, azzal szerintem elmondtam mindent. Egy-két félelmetes jelenetet azért sikerül produkálniuk, a vén banya már az ágyán fekve is rémisztő, ahogy a bizarr lélegeztető berendezés beborítja csontvázszerű félholt arcát, majd az is vérfagyasztó, amikor felkel az ágyból,  hogy lerója tartozását a lányának, aki miatta lett nyomorék. 

Jessel addig taposta a balettruhában spárgázni próbáló gyerekét, amíg annak darabokra nem tört a gerince, a kedves mama ezután mint a zenélő dobozok táncoslányait, rögzítette a testet, a legdrágább kincsét. A lány természetesen halhatatlan, hiszen vámpír, rég halott, de most Lucy segítségével visszanyerheti a szabad mozgás képességét. 

A záró képsorok igazán meghatóak, azért a bő 2 percért talán volt is értelme végignézni, de a többi miatt nem igazán. A Lucy-t alakító Chloé Coulloud gyönyörű nő, mindenéből árad a szexualitás, és a bujaság, vastag ajkai, eltérő színű szemei csak még vonzóbbá teszik. De túl sokat nem mutat magából a vásznon, így aki a horrorfilmek kötelező csöcs-faktora miatt töltené le, vagy szerezné be DVD-n, az csalódni fog. A férfiak szóra sem érdemesek. 

A film egyetlen érdekessége, hogy senki sem az benne, akinek látszik. Jessel tehetetlen öregasszonynak tűnik, és mi lesz belőle? Lucy kedves ápolónőnek van beállítva, mégis már az első adandó alkalommal megpróbálja kirabolni az idős nőt. Lucy segítője, a másik ápolónő, ő pedig igazi meglepetés. 

3.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése