RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2012. szeptember 17., hétfő

Ted 2012

Avagy Seth MacFarlane mélyrepülése és a magyar szinkrongyártás legalja egy filmben. Pedig szeretem a Family Guy-t, abszolút helyén vannak benne a poénok, jók a karakterek, szuper az egész történet. De ez a mackós film... Ez valami szörnyű. A poénok laposak, és legalább 80, de lehet, hogy 90%-át már a trailerben láthattuk, így a filmre már nem sok maradt. A popkult utalások viszont jók, MacFarlane legalább ebben önmaga maradt, hogy ezt tudta hozni.

Őszintén szólva nem értem miért vállalta el a szerepet Mark Wahlberg, az utóbbi időben egész szépen kezdett kiforrni mint színész és mint producer... Ezzel hatalmasat lépett hátra. A színészet szónak rendkívül tág az értelmezési tartománya, ez tény, elhangzik a filmben is, John karaktere azonban ebbe a tág tartományba sem fér bele. Mindemellett még szarul is alakítja a felnőni és felelősséget vállalni képtelen 35 évest. Egy másodpercig nem hiszek neki, még a bongo se úgy áll a kezében, ahogy kéne. Mila Kunis is semmilyen, pedig a vígjátékokban brillírozni szokott. Mintha ez a film leszívná az energiáikat.

Látványra rendben van a mozi, a mackó aranyos, a mozgása egyrészről macis, bájos, másrészről megvan benne az a tirpákfaktor, aminek egy ilyen laza bunkó pasiban meg kell lennie. A többi dologgal nem törődtek túl sokat, így az operatőri munkát inkább az átlagos jelzővel illetném. A vágásokkal se volt különösebben bajom, technikailag tehát hozták az elvárt színvonalat.

De a történet... Hát a történetről elég nehéz beszélni, mert igazából nincs története. Piálások, drogozások, fingások, kurvázások, a mackó beszólásai és vérprimitív megmozdulásai töltik ki az első órát, miközben igazából nem történik semmi. A végére persze kapunk egy kis (rettentően rossz) akciót, de ettől akár meg is kímélhettek volna minket. A "jellemfejlődés" címszó alatt a szánkba adagolt gejl hányás no comment,

A cameok és a már említett popkult utalások nélkül ez a film semmit se érne, még zs kategóriának is gyenge lenne. A legalja pedig Ted Flash Gordon-os bulija (lenne). Nem is értem hogyan és miért, de a VOX a hónap filmjének választotta, én pedig azt érzem, hogy nem egy mozit láttunk. Eddig nem éreztem, hogy gond lenne a humorérzékemmel, de mivel ezen a filmen egyszer sem sikerült még csak elmosolyodnom se, most azért elgondolkoztam. Lehet, hogy bennem van a hiba.

A drámai végkifejlet és a hollywood-i lezárás pedig...  adott még egy pofont az egésznek.

2/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése