RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2012. szeptember 22., szombat

Babysitter Wanted 2008

A belső démonokon kívül még egy dolog van, ami igazán félelmetes tud lenni, mégpedig a "pszicho" kinézetű gyerek/gyerekek. Bár egy teljesen pszicho kisfiút kapunk ebben a filmben, mégis egy dögunalmas kliséhalom marad az egész.

Adott a sablontörténet, amiben a bébisintérnek álló Angie kiautózik a sunnyogóson túlra egy farmra, hogy ott pesztrálja a már első látásra hibbant kisgyereket, amíg a szintén teljesen hülyének tűnő szülők kikapcsolódnak. A Sarah Thompson alakította lány sajnos kicsit debil, így nem lát semmi gyanúsat abban, hogy a kölyök reggeltől estig cowboy-ruhában és kalapban feszít, folyamatosan éhes, és vértől csöpögő nyers vörös húst fogyaszt, mert különleges diétán van. Ahányszor felharsan a síri hangú "ÉHES VAGYOK!" a kis szörnyeteg szájából, máris tányérra borítja a hűtőben dobozokban tárolt borzalmat, és tesz is a mikróba.

Előbb-utóbb persze kiderül a turpisság, hogy Jim és Violet Stanton nem a vér szerinti szülei a kisfiúnak, ő ugyanis a kalapja alatt helyes kis szarvakat visel, mert az ördög fia. A filmben megjelenik még egy titokzatos alak, aki el akarja tenni a gyereket láb alól, hogy ezzel megfossza az ördögöt az utánpótlástól, mivel azonban Angie imbecillis, megdöbbentően sokáig védi a szörnyivadékot, és áll a rossz oldalon.

Klisét klisé követ, a film szereplőgárdájának 80%-a elhalálozik, különösebben nem is izgalmas módokon. Erős közepes feszültséggel zajlanak az események, majd persze, jó horrorfilmekhez méltóan a hülye tyúk megmenekül, a kis gnóm pedig új nevelőszülőket talál magának.

Sarah Thompson hozza a kötelezőt, meregeti a kis kökényszemeit, hogy a férfiaknak se fulladjon teljes unalomba a film, Matt Dallas pedig kinőve a Kyle XY szépfiúskatulyájából most ügyes fiút próbál alakítani. Szegény nem tehet róla, hogy annyi férfiasság sem szorult belé, mint egy átlagos jól fejlett óvodásba, ahogy arról sem, hogy Thompson lényegesen tökösebbnek hat nála.

Tény, hogy láttam már rosszabbat is, de azért ettől még ez egy rossz film.

4/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése