RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2010. február 21., vasárnap

Vérszomj 2007

Az oroszlánok támadnak. Egyikük sem Simba, és ha éhesek, vagy felhergeled őket, ne adj isten megijeszted valamelyiküket, akkor már kár futni az életedért. A film enyhe Cujo utánérzet, nagy sok fogú szőrös valam riogatja az autóban rekedt jónépet, folyik a paradicsomlé, kenik vele a kocsit, az oroszlán pofáját, meg a füvet... Se nem horror, se nem thriller, még ha megtörtént esetet dolgozna fel, akkor azt mondanám hékás. De nem hékás. Legalábbis egymásnak ellentmondó információk alapján 70-80%, hogy ez így ilyen formában nem történt meg.

A Robotzsaru most újranősült édesapa, aki ifjabb nejét, és két gyermekét viszi Afrikai szafarira. Az idősebb gyermek oly mértékben rühelli az édes mostohát, hogy arra szavak sincsenek, ez adja tulajdonképpen az első 20 perc összes feszültségét. Aztán a kisfiúnak bokrot kell keresni, és a vezető ki is választja a legalkalmasabbat, 3 éhes oroszlán közé viszi ki a pusztába a gyereket, mindezt csak azért, hogy amíg őt csócsálják az oroszlánok, a fiúcska visszajuthasson az autóba és elkezdődhessen a terror. Persze a kulcs a fűben maradt, az oroszlán mutogatja a fogait, az ifiasszony ki van borulva... Aztán érdekes dolgok történnek, pl kimásznak a kulcsért, majd a tök lapos füves szavannán fák közé hajtanak és az ága rejtekében nem látva semmit lerohasztják a kocsit, jönnek bennszülöttek, akikkel a lány elmegy vízért... Izgalom a köbön. Segítségért nem megy senki. Apukának azért egy-két nappal később feltűnik, hogy nincs meg a kiccsalád, és komoly mentőalakulatot szervez megtalálásukra, elindul ugyanis ő, meg egy szerencsétlen vadász, aki később szintén az oroszlánok martaléka lesz.

A happy end garantált, persze az oroszlánok rosszul végzik, és a fű továbbra is zizeg, susog, de hát nem fáj ez senkinek. Carly Shroeder meglepően ügyesen alakítja nagyjából önmagát, még színésznő is lehetne belőle... Drukkolunk neki? Bridget Moynahan nem vetkőzik, de talán jobban is teszi, lévén mégiscsak nőből vagyok, engem nem lehet megvenni pár cicivel.

Nem tudom mivel akarták eladni a filmet, de én nem vettem meg. Egynek jó kategória volt csupán.

4/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése