RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2010. február 14., vasárnap

Black Sheep

Hát az új-zélandiak tudnak valamit. De ez a valami biztosan nem a filmrendezés. A bárányok harapnak horrornak idétlen, komédiának gyenge, paródiának kevés. E háromnak ez az érdekes elegye azonban valami egészen újat adott a filmművészetnek. Elvakult zöldeket, idióta farmereket, génmódosított emberi spermával felturbózott mutáns birkákat, és egy olyan horrorfilmet, amit maguk a szereplők se vesznek komolyan.

Az alaptörténet megint egyszerű mint a faék, a félhülye birkateleptulaj javítani akar a terméke (gyapjú) minőségén, és saját magánál is hibbantabb tudósokat alkalmaz, hogy egy idétlen és komolytalan laborban a bárányokkal kísérletezzenek. A végeredményt egy nagyszabású rendezvényen szeretné megmutatni a piacon érdekelt felvásárlóknak, a cél érdekében bőszen gyakorol egy pofás báránykával a balján egy kerti színpadon. Ekkor érkezik meg a birtokra, és a történetbe a lelki sérült öcskös (mérsékelten jóképűen; bár a vérbirka megjelenése után értékelni kezdjük a srác arcberendezését). Megjelenik a grínpísz, akik itt most végülis PETAsok, de kellően elvakultak, az oktatásukban súlyos hiányosságok mutatkoznak, talán pont ez vezet a fiú gyors elállatiasodásához a vérbirka harapása után. A lány meg akarja menteni a világot, csak aromaterápiás gyertyáktól nyugszik meg, és sokat tud a metánról. A film végére túl sok érdekesség nem derül ki láthatjuk hogyan beleznek a birkák japánokat, láthatjuk hogyan darálja be egy kisrepülő a félhülye tulajt, lövöldözünk vadászpuskával, kóstolunk birkaherét, és minden altesti poénok legnagyobb durranását is átélhetjük, a telepet ugyanis nem más pusztítja el, mint a begyújtott birkafing. A metán.

A rendezést nem tudom minősíteni, mert komolytalan az egész. A látvány (főleg a vérbirkáé) röhejes, de a belezések határozottan szépek. Egynémely zombifilm is megirigyelné őket. A megoldással, miszerint biofarmot hoznak létre, minden ember- és minden állatvédő elégedett lehet.

(nagyon szeretnék olyan segget, mint Danielle Mason-nak van)

(erdőben ne fuss fehér ruhában és fehér tűsarkúban, mert elkapnak a birkák)

Vetítési információ
FEM3
SZOMBAT (február 20.)21:40
Abszolút női film, mi? Illik a FEM3ra. Vajon mi volt az oka, hogy bekerült a műsorba? Olcsó?

6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése