RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2010. február 12., péntek

Hard Candy

Ellen Page a Cukorfalat... És a TV2 pedig szüljön sünt, de farfekvésest, amiért képes volt a telejósdát adni helyette. müllerrózsával. röpke 1 órás csúszással sikerült is műsorra tűzniük a filmet...

Ha nem lenne nagy kedvencem a történet, úgy ott hagytam volna őket, ahogy illik. De ezért a drámáért megérte. Pszichothriller. Igen. Az is.

A tartalmat egy az egyben átemelem a portról, mert nincs kedvem megfogalmazni a nyilvánvalót. Csak a véleményem tenném hozzá.

Hayley egy szép és vonzó 14 éves kamaszlány, aki kortársaihoz hasonlóan, sokat lóg az interneten. Egy chat-szobában megismerkedik Jeff-el, a 32 éves fotóssal és pár hét levelezés után találkoznak egy kávézóban. A kialakulóban lévő vonzalmat a személyes találkozás csak megerősíti és bár érzi, hogy a tűzzel játszik, Hayley beül a nála jóval idősebb Jeff kocsijába és elmegy vele a férfi házába. A Los Angeles dombjai között meghúzódó villa falait tinédzserlányokról készült provokatív fotók borítják és Hayley-nek nem lehet kétsége afelől, hogy a férfi vonzalma nem konkrétan neki szól, hanem a kiskorú lányok iránt érzett pedofil vágy hajtja.
Jeff itatni kezdi a lányt és pár pohár után már forr körülöttük a levegő. A férfi egyre különösebben viselkedik és egyre agresszívabbá válik, amikor a lány vetkőzni kezd, hogy fotókat készítsen róla. Ám néhány pillanattal később Jeff előtt elhomályosul a világ, és elvágódik a földön. Amikor magához tér, nem tud megmozdulni. Egy székhez van kikötözve és Hayley-vel néz farkasszemet. Folytatódik a macska-egér játék, de most már vérre menő harccá válva. Átlépték a határt és nincsen visszaút. A lány meg akarja akadályozni, hogy a férfi valaha is molesztálhasson egy gyereklányt. Csak egy kés és egy jéggel teli zacskó kell hozzá.


Ellen Page szépségéről lehetne vitatkozni, az ártatlanságáról szintén, egyes elvakultak a végén pedig már a fickót sajnálják, mert nem értik a lényeget. Egy lány meghalt a fickó keze által. Hayley pedig maga az igazság ott. Se több, se kevesebb. Arról lehet vitatkozni valós személy-e, hiszen beszélt a szomszéddal, vagy csak a fickó lelkiismeretének alteregoja, és az is lehet vita tárgya, hogy öngyilkosság, vagy öngyilkosságba hajszolás történik-e a végén... Semmi sem biztos. Az sem, hogy meghal-e a férfi. Nem jön el a feloldozás, nincs happy end, a kislány piros pulóverben távozik, sziklaszilárd hittel indul tovább, jót tenni máshol, másokkal. Ráébreszteni más bűnösöket aljas undorítóságukra. Igyekszik megmenteni az ártatlanok életét.

A játszma igazságtalan, a lány van felül. A férfi egyértelműen az egér, akinek bizony csúnyán odacsípte a farkát a fogó. Zseniális színészi játék, nyomott hangulat, feszült alaphelyzet. Minden megvan. Valami hiányzott mégis. Aki tudja, hogy mi, kérem mondja meg kommentben.

8.5/10

8 megjegyzés:

cyborgwings írta...

annyira szeretem a spoilereket, baszics!

na mindegy, igazából csak azt akartam írni, hogy szétröhögtem a farfekvéses sünszülésen az agyam. :D

Orange Green írta...

hát itt a spoiler nem sok mindent lő le, amit a port.hu alapján ne tudnál. de sok "poént" nem írtam le én se, ami a porton pl rosszul van :))

cyborgwings írta...

ja, a portos részt el sem olvastam, mert - akartam is kérdezni, hogy egyáltalán stimmel-e, csak elfelejtettem - a personal effects tartalmának a fele is kamu, nincs is olyan a filmben, vagy pont az ellenkezője, vagy teljesen másképp volt. szóval a portos tartalmakkal inkább nem is foglalkozom. :) de amúgy azok is akkora spoilereket tudnak odacseszni az ember elé, hogy öröm nézni.

(by the way, nem lehetne valahogy másképp beállítani a kommentelést, mert iszonyat idegesítő, hogy rányomok a küldésre, és még utána jut eszébe benyögni a captchát, aminek a beírása után még egyszer nyomhatom a küldést. ki találta ezt így ki? blogspot, én így szeretlek! na, nem akarok egyfolytában rinyálni, csak gondútam, már megkérdezem, mert régóta csípi a szemem. :))

Orange Green írta...

beállítom:) de a másik blogomnál is? ott nem is kértem captchát.

cyborgwings írta...

nem, ott rendbe' van. ott másmilyen a beállítás. köszi. :)

Orange Green írta...

elvileg megoldva. ha mégse, kérem reklamáljon.

cyborgwings írta...

letesztelem.

cyborgwings írta...

remek.

Megjegyzés küldése