RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2010. február 6., szombat

Lassie 2005

Vannak filmek, amiket nem biztos, hogy újra kellene forgatni. Vannak történetek, amikből nem biztos, hogy filmet kell csinálni. De ha már mindenképpen TV-képernyőn akarjuk látni a hűséges skótjuhász könnyfakasztó kalandjait, akkor legalább a Loch Ness-i szörnyet ne keverjük bele. A tudományos fantasztikus elemek öncélú alkalmazása ugyanis rontja a filmélményt. Főleg a gagyi CGI a szörny megjelenítésénél.

Az RTL Klub azon döntése is érdekes, hogy főműsoridőbe egy ilyen mozit választott. Aranyos, bájos vasárnap délután lehetne, kis szomorkodással. Olyan film, amit hálátlan dolog pontozni, de megpróbálom. Pocsék gyerekszínészek, közepesen gyenge felnőtt szereplők, tipikus angol és ír arcok. Első ránézésre közepes költségvetés, vagy inkább alacsony. Egyedül Peter O'Toole nevét érdemes megemlíteni, de még ő is kihívásokkal küzd a herceg karakterének megformálásában.

Közepes film, egy egészen jó könyv átlagos feldolgozása. Nem mondanám, hogy egyértelműen a kár volt kategóriát erősíti, mert gyerekmeseként bármikor adagolható lesz ezután, természetesen kizárólag az újabb megfilmesítésig, de azért nagy esztétikai élményt senki se várjon tőlem, no meg persze komolyabb történeti hűséget se.

5/10

2 megjegyzés:

cyborgwings írta...

ne várjunk tőled nagy esztétikai élményt? hát jó. :D

Orange Green írta...

elgépeltem :))))))))))) epic :))))

Megjegyzés küldése