RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2009. október 11., vasárnap

Vámpírláz

A vámpíros könyvek tömegtermelésének időszakát éljük, még nekem is vagy 30-40 még elolvasásra váró vámpírtörténet csücsül a polcomon, úgy, hogy legalább 100félét már olvastam korábban. Már minden szabályt fel lehet rúgni, a vámpír csilloghat napfényben, és lehet normális a fogsora, vagy előjöhet a szabadban, és lassan indulhat oszlásnak a napfény hatására. Már ezek is kiverik a biztosítékot nálam, de amibe most futottam bele, az a csúcs.

Ronda Thompson Egy vérfarkas szupermodell vallomásai c. könyvében Rick, a vámpír egyszerűen fogja magát, lecsiszolja a fogait, és szabadon jár-kel az emberek között kisminkelve. Éjjel is, nappal is kimehet, és egy vérbank kirablása után úgy élhet, mint a normális emberek. Egyetlen probléma nehezíti meg az életét, hogy a lecsiszolt fogai nem viszik át az ember bőrét, és a nő, akiből eddig táplálkozott, és akinek ezzel orgazmust okozott, eltaszítja magától, hiszen már nem tud harapni, így már nem érdekes a nő számára.

A könyv egyébként feltehetőleg sorozatnak készült (volna), erre utal a rengeteg elvarratlan szál, és a soványka 178 oldalas (pdf-ben) terjedelme, de az írónő ugyebár meghalt 2007ben alig 52 éves korában.

Nem tudom eldönteni sajnálom-e, hogy nem lett sorozat, és nem olvashatom végig... A cím alapján egy a gagyinál is gagyibb történetet vártam, és így azért a várakozásaim sikerült felülmúlnia. A mutáns lány, aki egy laborkísérletnek köszönhetően válik szörnyeteggé, és ezzel párhuzamosan csodás nővé... Hát nem túl érdekfeszítő. Terry Shay rendőrnyomozó, mint szexisten, Stefan a kettes számú szexisten, mint fotós, és a magánnyomozó, a hármas számú szexisten, no meg a melléjük pakolt szakajtónyi szupermodell nekem kicsit sok egy történetbe a jóból... De ebbe nem kötök bele. Mindenkinek más az ízlése. Manolo Blahnik és Gucci minden mennyiségben, köretnek egy a mutáns lány által elkövetett gyilkosság, és rengeteg a másik farkas által megölt lány... A desszertként kínált egyetlen szexuális aktus a rendőrrel elég soványka, főleg annak fényében, hogy vérfarkas szupermodellünk a teljes történet alatt azon szenveleg, hogy a tüzelő farkaskutya kutyafüle ahhoz képest, milyen magaslatokba tör az ő szenvedélye...

Ha már Ronda Thompson nem írta meg, akkor tessék, itt a házi feladat. Döntsük el, kinek a karjaiban köt ki végül Lou, marad-e a rendőrnél, vagy lecseréli a nagyobb fegyverrel felszerelt magánkopóra, aki mellékállásban természetesen veszettül szexi rocksztár (mert azok csak úgy el tudnak tűnni magánnyomozásuk során) Esetleg mégis szerelemre gyullad a kopasz fotós iránt? És mi lesz a titkos laborban Nevadában? Kiderül végre miért lett mutáns? Hova tűntek Billingtonék, a szülei? És megszabadul a kórtól, hogy újra a kevéssé dekoratív Sherry Billingtonként élhesse életét? Valaki írja meg fanfictionként. Hajrá;)

3 megjegyzés:

Szvétakétu írta...

Egy vérfarkas szupermodell vallomásai. már a cím is röhej. nem tudom, ki hogy van vele, de én inkább félni szeretnék az ilyen vámpíros-vérfarkasos dolgoktól.

sway írta...

ha már vámpírmánia & esetleg még kimaradt, ajánlom figyelmedbe a vörös halál karneválja - sorozatot (vérháború, szentségtelen szövetségesek, érinthetetlenek), az királyság \m/

Orange Green írta...

@sway: hümhüm. azt hiszem még nem volt meg. akkor ezt be is újítom. köszönöm a tippet.

Megjegyzés küldése