RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2009. október 25., vasárnap

Drag me to Hell

Ha egy mondatban kéne összefoglalnom miről szól ez a film, akkor azt mondanám, egy lányról, akit annyira megijesztett egy cigányasszony által a nyakába varrt vérkecske démon, hogy 3 nap szenvedés után a felszabadulás téves hitének boldog pillanatában betáncolt egy vonat alá, és a sínekről elragadták a szellemek a pokolba. De azt is mondhatnám, hogy egy nagyreményű hitelügyintéző kedves kislányból elmebeteg törtető kegyetlen macskagyilkos hisztérikává transzformálódásának története ez, ahol minden baj forrása a megalázás és a megaláztatás, no meg a cigány öntudat. Nem akarok pikírt lenni, de azért úgy vélem mindannyian láttunk már olyat, ahol ez okozott gondot. Nem is keveset.

Hát most meg is kapjuk rendesen az arcunkba az egészet, egy mérhetetlenül gusztustalan, igénytelen, Amerikába szabadult cigány asszony képében, aki magyarul átkozódik, és hívja Lamia-t, hogy vigye el a pokolba a hitelét elutasító szőke lánykát.

A film eleje abszolút kellemes kis horrorfilm, borzongató, ijesztő, nyomott, sötét, aztán mikor már nem sikerül eldönteniük, hogy gyomorforgató és röhejes, vagy félelmetes elemekkel operáljanak, akkor fordul vígjátékba az egész. A beszélő kecske, és a levegőben táncoló megszállt férfi volt az a 2 pont, aminél ki kellett volna kapcsolnom a KMPlayert, de kitartottam.

Azt kell mondanom, nem érte meg. A srácról ugyan végig azt hittem, hogy ő volt Gus Pike a Road to Avonlea-ban, de mint kiderült az Michael Mahonen, és ez a fiú csak a Jeeper Creepers-ből lehet ismerős számomra.

(Egyébként engem is átkozott már meg cigány, még 12 évesen, azt mondta sose leszek boldog. Mit ne mondjak, eddig bejött.)

Csak remélni tudom, hogy a fickónál ragadt gomb nem adta tovább neki az átkot, és nem akarnak ebből egy második részt is leforgatni. Felesleges pénzkidobás lenne.

5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése