RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2009. október 10., szombat

The uninvited

Ha nem láttam volna 4millió ugyanilyen filmet, akkor most azt kéne írnom, hogy hűű, meg hááá, ebben micsoda csodák voltak, amikre nem gondoltam. De sajnos láttam sok sok hasonlót, sok jobbat is. Ettől függetlenül kellemes kis film, egyszer minimum nézős, az eredeti, ami alapján a remake készült, talán még többször is.

Adott egy hatalmas ajkakkal megáldott babaarcú ártatlan szemű sérülékeny kicsi lány, Anna, akit meg akar szexuálni a csúnya gonosz barátja a tengerparton egy bulin, amikor a (szerintem) lényegesen csinosabb és nőiesebb (bár ajkakkal kevésbé felszerelt) nővérével Alex-szel bulizik részegen a parton.
"I love you, and I have condom."
Erkölcsös Anna ezen mondom elhangzása után rohamtempóban taszítja le magáról a daliát, így annak a szerencsétlennek arra se marad ideje, hogy egy sorry-t rebegjen aljas tettéért, már csak a távolodó feszes combokat nézheti. Aztán (mint később kiderül) nem bírja ki, hogy ne kövesse a leánykát. (Bár ezt feltehetőleg később megbánja, és ha lenne második lehetősége, akkor biztos azt mondaná, nem megy utána.)
Annácska hazaér, és rózsaszín leányszobájának szűzies ágyába keveredése előtt még benéz a csónakházba nagybeteg édesanyjához, akit valamilyen megfontolásból a családi háztól percekre álló könnyen támadható vityillóba pakoltak elszállásolási célzattal. Végülis van ebben logika, nem hallják ha nyög, ha sikít, és a tündéri szöszke ápolónő minden zavaró tényező nélkül kufircolhat odabent a házban apucival. A haldokló anyuka kezén csengő (ezt már az egerek is kitalálták, és a macska farkára akarták kötni, hogy mindig tudják mikor jön a veszély), erről végülis nem derül ki pontosan, hogy a kedves ápolónő adta-e neki, hogy időben le tudjon ugrani apuci dákójáról, ezzel is kímélve anyuci lelkivilágát, vagy apuci találta ki, hogy anyuci bármikor jelezni tudja, ha baj van. De ez nem is fontos.
Kicsi Anna épp csak kilép anyucitól, és indul felfelé a domboldalon jól megérdemelt pihenésére, amikor a csónakház fogja magát és felrobban, benne anyucival. A következő kép Annushkát már a pszichiátrián mutatja, bár onnan már kifelé tart. Egy kis bölcselkedés, egy kis terápia, egy tankönyvi elmebeteg villanása, és Anna máris úton hazafelé (mint árnyék, mázli és sassy), az őt hőn szereti apukájához, aki már hivatalosan is kuffanthatja a szöszi ápolónőt. Láttunk már ilyet a történelem során, beteg anyuci ápolása után beteg apuci lelkét is kezelni kell, és mi jobb lélekápoló, mint a szex?
Ez a történet szólhatna tehát Annáról, arról mennyire nehéz feldolgoznia az édesanyja elvesztését, és hogyan birkózik meg az új anyukával... De szólhatna arról is, hogyan tette el a mocskos mostoha anyukát láb alól a szabad kufirc reményében. Erre is arra is vannak jelek, az utolsó 10 perc hatalmas csattanójából azonban kiderül, ez Alex filmje, annak ellenére, hogy minden Anna körül forog.
Mivel már sok hasonlót láttam, nem okozott hatalmast meglepetést a nem szokványos végkifejlet, de lehet lesz akinek még új lesz a poén.

6/10. Mondjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése