RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2009. október 24., szombat

Kis Vuk

Szegény Dargay most, hogy meghalt foroghat a sírjában, hogy ez a dolog, ami az ő Vukját meggyalázza, vászonra került. Nem primitív a grafika, hanem ez a koncepció... Értem én, megértettem a Fecsegő Tipegőknél is, meg sok más helyen, na de könyörgöm, ott legalább minden el volt nagyolva, és ettől volt jó. Itt meg van egy tiritarka bántóan színes és élettelen háttér és benne olyan állatok, amikről 3-4 perc találgatás után se biztosan tudja eldönteni az ember, hogy nyúl-e, macska-e, vagy mókus. Egyedül a vörös róka egyértelmű. De az is csak a színe miatt, meg mert az elején bemutatkozik.

Ezt a filmet senki se vette komolyan, még azok se, akik hangjukat adták hozzá. Nyoma sincs az amerikai profizmusnak, amit a Pixar mutat, nyoma sincs a nagy karaktereknek, pedig Gálvölgyi, Gubás Gabi, Kulka, elvihetnék a hátukon ezt a 70 percnyi tömény borzalmat, de nemes egyszerűséggel nem foglalkoznak vele. Ahogy esik úgy puffan alapon felmondtak valamit, azt gondolván ehhez a képi világhoz ez is jó lesz. Abban végülis igazuk van, hogy a szinkron színvonala nem múlja alul a mese szintjét.

Egy rosszabb számítógépes játék grafikája is ütősebb, mint ez bukott alkotás, amit volt pofájuk szemérmetlenül sok pénzből megcsinálni. A zene pocsék, a rap betétek majdhogynem rémítőek, a majom olyan mint valami elszúrt transzvesztita, az oroszlán meg tollas, nem szőrös... Erről mindig mamám jut eszembe, aki betegsége utolsó hónapjaiban már elég gyakran kereste a szavakat, és mondott ki teljesen értelmetlen dolgokat, ő mondta azt egyszer, hogy a kutya hullatja a tollát. Nem gondoltam, hogy ez Gát György füléig is eljutott, és úgy gondolta egy oroszlánon valósítja meg. Kár volt.

Egyedül a kutya aranyos, de ő is csak állóképen. Ha 70 percen keresztül őt mutatták volna, hallókészülékkel vagy anélkül, lehet többre jutottak volna.

1/10 nagy jóindulattal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése