RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2009. október 10., szombat

A dög 1-2

Hát vannak filmek amikről vagy rosszat vagy semmit. A dög 2 ilyen... A dög 1 ötletét megerőszakolva jött létre, ami azért szomorú, mert az első rész mint az Alkonyattól pirkadatig és a Hullajó kombinált paródiája remek kis horror volt. Ijesztő rész nemigen volt benne, inkább csak undorító képek... Nekem nagyon tetszett a sok túlzás benne, a végletekig feszített húrok, és a bevezető képsorok, amiben felvázolták, hogy ki kicsoda, majd adtak egy kis elemzést, és megjósolták a szereplők életben maradási esélyeit. Mint alkalmi néző el is hittem ezt-azt belőle, és jól pofára estem az első 5 percben.

A második rész továbbvitte az első sztoriját, még mindig jönnek a kanos szörnyek, és megdugnak mindent ami szembejön, jelen esetben egy macskát, sőt szerencsétlen hőseink meg is fürdenek a szörnyspermában. Ezt már az én gyomrom sem szerette. Bár aki rendezte a filmet, az tanulhatna némi anatómiát, és revideálhatná abbéli nézetét, hogy egy fickó bele a szemén át kitéphető. Persze nem ez a legnagyobb baj a második résszel. Hanem az, hogy hiába vonultat fel kistermetű embereket (az egyiket megfelezi a szörny, miután a belőle áradó savval eltette láb alól a nagymamát, a másikra rárobban a rendőrség ajtajában a kuka) hiába mutatja fel az első rész mindent túlélő szőkéjét, és hiába végzi ki a felrobbanó kukáról repülő darab, hiába ölnek benne 1 év körüli gyereket 3 méter magasból betonhoz csapva, egyszerűen nincs már ötlet, nincs már lendület a sztoriban. Nem érzem, hogy lenne létjogosultsága ennek az alkotásnak, és úgy gondolom hiába evez az első rész farvizén, már nem nyújt semmit.

Az első részben egész nagy nevek láthatók, a férfiak kedvéért vannak benne mellek szép számmal, a nők kedvéért pedig ott a Grace klinikás jó pasi... A második rész ebben is szegényebb kicsit. Kár. Kár.

Semmivel nem rosszabb persze, mint az első, de mivel ott sem maga az alkotás volt jó, hanem az ötlet, így esélye sem volt felülkerekedni.

És jézusom, elvileg jön a harmadik... Várom szeretettel, és némi vitriollal.

A dög 1 7/10
A dög 2 3/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése