RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2013. január 8., kedd

Bűnök és szerelmek

Nem, ez nem  legújabb mexikói telenovella címe... Bár az lenne.

Ez az a pont, ahol a TV2 belenyúlt a szarosbödönbe, először könyékig merült benne, majd vállig, és miután így sem ért az aljára, bedugta a fejét is.

A Csillag születik szellemi kútmérgezése kiscserkész volt ahhoz képest, ami itt zajlik most, kérem szépen. Egyszerűen felfoghatatlan, hihetetlen, és egyelőre nem találom a megfelelő szavakat, hogy leírjam azt a borzalmat, amit az első rész megtekintése közben átéltem.

A történet a port.hu szerint:

"Az elképesztő izgalmakat, meghökkentő fordulatokat, titkokat és szerelmi drámákat ígérő magyar sorozat történetének középpontjában három társaság áll. A Bodzás klán, melynek tagjai családi "üzlet" címén leginkább piszkos ügyletekkel keresik a napi betevőt; a Kapus család, élén Kapus Tiborral, aki rendőrfőnökként mindent megtesz azért, hogy felszámolja Bodzásék bandáját, valamint néhány nevelőintézetben nevelkedett fiatal, akik miközben kisebb-nagyobb stiklikkel próbálnak érvényesülni, szoros kapcsolatot ápolnak az alvilággal és Kapusékkal is. A három társaság tagjai között titkos szerelmek, régi és új barátságok, ellentétek és szövetségek szövődnek, valamint egy régi konfliktus is felszínre kerül, amely ellentétes oldalra sodorta az egykori gyermekkori barátokat: a maffiózó Bodzás Lajost és a rendőrfőnök Kapus Tibort..."

Már ez önmagáért beszélhetne, ennél jobb ajánlólevél nem is kell ahhoz, hogy az ember azonnal áramtalanítson minden létező monitort, tv-t, bármilyen mozgókép lejátszására alkalmas eszközt... De a mazochistábbja kitart. Hátha nem lesz ez olyan rossz, gondolja. Végülis szerepelnek benne színészek, pl. az a Bánovits Vivianne, aki a nemrég súlyos pénzekből forgatott Pillangó Zsuzsikájaként domborított. (Hogy arról a filmről mi a véleményem, az más kérdés.) Meg a történet is eléggé valóság-illatú... Miért ne működhetne ez?

Aztán következik a főcím, majd az első percek... A narrátor hangja egy másodpercig izgatottan cseng, mintha örülne az új munkának, vagy legalábbis az összegnek, amit átutalnak, vagy kézbe adnak neki cserébe, aztán dögunalmasan, monotonon zakatol tovább. És a "pokol" elszabadul.

Rondábbnál rondább emberek érkeznek, hiteltelenebbnél hiteltelenebb színészi játékkal. Nem tudom eldönteni, hogy trash sorozatot nézek, vagy trash reality-t. Már a komplett Bodzás (?!?!?!) klán kiveri a biztosítékos nálam, de csak a rész vége felé pattan el az utolsó húr, amikor megérkezik Kapus (?!?!??!?) rendőr úr, talpig egyenruhában, majd a biztonság kedvéért kiírják mellé, hogy Kapus GipszJakab. Rendőr. Mert ugye a néző nem lát. Sőt, a néző azt gondolja, hogy farsang van, netán Halloween... Esetleg április 1. Ez esetben el is várnám, nyilván, hogy tisztázzák a helyzetet, és kiírják, hogy Tóth Ottó hidegburkoló helovinkor(!) mentőtisztnek öltözött, de ameddig valaki pontosan az, ahogy kinéz, köszönöm, nem kérek belőle.

De vonatkoztassunk el az idióta nevektől, az idióta narrálástól és kiírogatástól. Ha mindezt lefejtjük a sorozatról, akkor azt kell mondanom, jobb mint vártam. Nagyjából arra számítottam, hogy épp annyira fog szórakoztatni, mint egy kupac meleg, gőzölgő tehéntrágya... Ehhez képest voltak pozitív csalódások. Például az alkesz mamát játszó nőn kimondottan jót nevettem, és határozottan kíváncsi vagyok, kit lőttek le. Remélem mindenkit, és vége is. De nincs nekünk olyan szerencsénk. Ha a történettel  nem is, esetleg néhány letakart majd véletlenül mégis felvillanó márkajelzéssel tehát a továbbiakban is szórakoztathatjuk magunkat...

A színpadias lassítások, a pocsék hang, és a még pocsékabb fényképezés számomra azt jelzi, hogy mindent azért ezek se gondolnak komolyan, ott a csatornánál... De aztán egy másik csatornára gondolok, és a Marslakókra, amit a végén már az se nézett, aki játszott benne, mégis meglepően sokáig műsoron maradt... Szóval ebből is lehet akár új Jóban-Rosszban.

Hello 2013. Hello Magyarország. Az Rtl Klub pedig már bőszen dolgozik a nagy visszavágón. Hát, előttük a pálya. Tessék ezt alulmúlni. Bár előre szólok, nem lesz könnyű... De ahogy azt a másik csatornát "ismerem", sikerülni fog nekik.

1.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése