RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2013. január 10., csütörtök

Kék lagúna - Az ébredés 2012

Ez az első olyan film, amiről nem tudom eldönteni, kiknek is szánták. Mert akció, izgalom, fordulat az nincs benne, 18 felett szerintem senkit sem köt le. Drámát próbálnak becsempészni, de annyira pocsék a forgatókönyv, és annyira botrányosak a dialógusok, hogy ebből se lesz semmi. Kiskamaszok esetleg jól szórakozhatnának rajta, de ahhoz, hogy ez elé leültessek egy 12-13 évest, a megítélésem szerint sok benne a szex. Persze nem mutatják, minden ki van takarva, de azért többször is egymásnak esnek a fiatalok, és nem biztos, hogy szeretném, ha egy "kislány" ebből tanulna.

A történet tehát egy nulla:

Két középiskolás diák egy trópusi szigeten ragad, a a külvilágtól elzárva. A túléléshez szükségük van egymásra - egyre többet tanulnak az őket körülvevő világról és egymásról is, miközben lassan egymásba szeretnek.


A látvány nagyjából nulla, még csak a "lagúna" sem túl különleges. A szereplők színészi képességei szinte már magyar kertévés magasságokba emelik őket... Indiana Evans se jutott túl messzire a H2O-tól. Érdekes, hogy amíg Claire Holt egy pocsék horrorfilm mellékszerepe után egy lejtmenetbe kapcsolt ám még mindig népszerű sorozat hihetetlenül dögös és veszélyes vámpírlánya lett, Phoebe Tonkin pedig bukott egyet a Titkos körrel, majd most "bedögösnősködte" magát az előbb már említett Vámpírnaplókba, farkaslánynak (bár igen haloványan teljesít), Evans kisasszonynak nem volt más lehetősége, mint hogy ledobja a textil nagy részét, és falatnyi bikiniben riszálva cipelje a pálmaleveleket, egy szemmel láthatóan még a pubertáskor előtt álló kisfiú párás tekintetének sugarában.

Meg vagyok lőve. A film nem drámai, a színészek nem jók, humorral még csak nyomokban sem találkozunk, a konfliktusok hiteltelenek, és néhol értelmetlenek is. Mégse tudom azt mondani, hogy egyértelműen pocsék film. Egyszer végig lehet ülni. Van benne egy aranyos majom.

3.5/10

3 megjegyzés:

cyborgwings írta...

megbocsáss, de egy majom nem lehet aranyos. tehát ha ez az egyetlen pozitívuma a filmnek, akkor igazából nincs is neki olyanja. :)

Orange Green írta...

Szerintem a majmok aranyosak :) De hát kinek mi :) Én szeretem a majmokat. Vannak köztük olyanok, akiket ismeretlenül is jobban szeretek egyes általam ismert embereknél sajnos.

cyborgwings írta...

alapvetően meg tudom érteni a jobban szeretés részét, csak én a visongásukat teljes mértékben elviselhetetlennek tartom. ha kussolnának, lehet, hogy én is csípném őket. :) így viszont nem.

Megjegyzés küldése