RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2013. január 12., szombat

Breaking Wind 2011 - A vámpírok szaga (Alkonyat teljes sötétségben)

Vannak olyan filmek, amik annyira rosszak, hogy már jók. Az eredeti Alkonyat -széria nem ilyen.
Vannak olyan filmek, amik nem jók, de legalább sz*rok. Az eredeti Alkonyat -széria nem ilyen.
Az első rész még úgy-ahogy, a második azonban már büntet, a harmadik említésre sem méltó, a negyedik fáj, a záróakkord pedig gyilkos.

Szóval már az alap is borzalmas, milyen paródiát lehetne ebből csinálni? A könyvekből se sikerült, a New Moan - New Mona is elvetélt próbálkozás volt. A Vampires suck film is altesti poénokra épített, és rém gyenge volt, Hilly és Hannah Hindi 10 perces youtube-os szösszeneteiben ezerszer több az ötlet, mint akár az eredeti szériában, akár a korábbi paródiában. Még a színészi játék is jobb. Figyeljétek csak "edvárd" fejét majd "dzséköbét": Breaking Dawn Parody by The Hillywood Show
De a High School Musical-be oltott paródia is ezerszer jobb még az eredeti filmnél is, nemhogy a Szívnak a vámpírok-nál: HSM style

Ezek után én már biztosan nem vágtam volna a fejszémet egy újabb paródiafilm készítésébe, hacsak az nem ötletes/zenés/görbe tükröt állító/ igazán poénos. Mert ebből van hiány a piacon, de abból amit A vámpírok szaga készítői letettek az asztalra (alpári, undorító, gusztustalan mocsok) így is túltermelés van.

Soha nem gondoltam volna, hogy egy teljes filmet lehet a bélgázokra és a bélsárra építeni, de a forgetókönyíró mégis ezt a koncepciót választotta. Nem viccelek. 80 percen keresztül azon "poénkodnak", hogy ki "csokizik be, ki milyen büdöset ereszt, és fel lehet-e ismerni egy állandóan zabáló vérfarkast a gázainak szagáról. Jó, ezen kívül más "rendkívül igényes" humorbonbon is száll az ég felé, a gyaníthatóan impotens Edward-ot ugyanis már a kezdő képsorokban letámadja a csattogó műfogsorú szexnagyi, és a jóérzésű nézőt itt ki is rázza a hideg.

Hogy miért nem kapcsoltam ki azonnal? 4 okból:
- meg akartam tudni, van-e még lejjebb a kezdetnél (van)
- Rosalie Bella iránti gyűlöletének ábrázolása meglepően jó, szerintem nincs olyan Bella-t utáló néző, aki ne értene egyet velem
- Bella hülyesége és csapodársága a végletekig van karikírozva, de teljesen igaz, amit ez a film állít róla
- a színészi játék még ebben a minősíthetetlen ürülékben is jobb, mint az eredeti filmben (ami azért borzasztó kellemetlen, ha belegondolunk)

Ettől függetlenül ez egy agyrothasztó pusztulat, egy ötlettelen pöcegödör, aminél nem tudom szánakozzak-e, vagy megrémüljek amiatt, hogy valaki komolyan pénzt költött rá. Figyeljétek inkább A Hindi-lányok munkásságát, és támogassátok őket! Szépek, fiatalok, tehetségesek.. Legyen az övék a jövő, ne az ilyen minősíthetetlen végbélből származó produktumoké.

-10/-10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése