RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2013. január 29., kedd

If only 2004 - Bárcsak (Ha másért nem is)

Íme egy példa arra, hogyan kell romantikus filmet rendezni. A LOL rendezőjének meg se merném mutatni, úgysem értené. Egy vérbeli drámával van dolgunk, ami egyszerre őszinte, szép, tiszta, és mint minden romantikus film, kissé persze klisés is, mégis szerethető.


Az amerikai Samantha (Jennifer Love Hewitt) egy neves londoni zeneiskolában tanul, és a szabad szellemű, csupa tűz lány őrülten szerelmes brit barátjába, Ianbe (Paul Nicholls). Ian azonban csak a munkájának él, így még arra sincs ideje, hogy végiggondolja: ha nem törődik az érzelmeivel, és elhanyagolja barátnőjét, végleg elveszítheti. Amikor aztán Samanthát végzetes baleset éri, Ian végre ráébred, mit is jelentett számára a lány. Bárcsak elmondhatta volna neki... Vagy még nem késő? Egy különös csodának köszönhetően Ian lehetőséget kap, hogy újraélje a tragikus napot, és talán megváltoztassa a nekik rendelt sorsot.

Mind Jennifer mind Paul zseniálisak, őszinték, hitelesek. Jenny ugyan elképesztően vékony, összehasonlítva a Ghost Whisperer Melinda-jával, de annyira bájos, annyira tiszta, hogy azonnal beleszeret az ember. Legyen nő, vagy férfi. Kicsit ugyan idősebbnek hat egy végzős főiskolásnál, de hát művészberkekben sosem lehet tudni. Paul szép karakterfejlődést mutat a rendelkezésére álló rövid idő alatt, bár a végkifejlet borítékolható, mégis megéri megnézni. A tanulság persze ugyanaz, mint ezer másik hasonló filmben, és ez a történet se váltja meg a világot, mégis úgy gondolom, rá lehet szánni azt a 90 percet. 

Külön érdekesség, hogy a filmben valóban Jenny énekel, ráadásul a saját dalát. És ha pontosak az információim, a producer is ő volt, ennek ellenére mégsem ő uralja a vásznat, hanem Paul Nicholls. Persze vannak hibák, a konfliktus a 2 szereplő között kicsit vérszegény, nem igazán lehet érteni, miért áll fel, és miért hagyja ott a vacsoránál Sam Ian-t, amennyit a film felvillant az előzményekből, az alapján nem feltétlenül kéne ezt tennie, de ha mindezek felett képesek vagyunk szemet hunyni, akkor egy jó kis könnyezve nevetős Hallmark-mozi kerekedik ki az egészből. Ha a helyén kezeljük, nem várunk komoly virtuozitást (tekintve, hogy Hallmark) még jól is szórakozhatunk. Anglia például szép. 

7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése