RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2010. január 24., vasárnap

Páros mellékhatás

Vince Vaughn eredeti ötletéből nagyon eredeti vígjátékot akartak, John Favreau is beszállt pár gondolattal, de minden húzónév ellenére azt kell mondanom kár volt az erőfeszítés. Újra felfedezték a szexi Kristen Bell-t, aki azért kamaszként lényegesen jobb nő volt, mint így 30 körül... Egy elhízott pinavadász görénnyel házasították ki Kristin Davist, és a dagadt néger mellé is csodálatos gazellatestű feleséget álmodtak, de a filmet ez se menthette meg attól, hogy lehúzzák a kritikusok, és lehúzza a közönség is.

Nem is értem, hogy fordulhatott elő, hogy ennyire kisiklott ez a film, 4 furcsa pár egy édeni szigeten, mi ez ha nem a bombabiztos vígjátéki alaphelyzet? Folyamatos csetlésbotlás, házastársi cívódások, helyzetkomikum... Minden lehetett volna. Ehelyett mit kaptunk? Egy kisgyereket, aki az egész film alatt pisil, hol ágyba, hol áruházban bemutatásra kitett WC-be, mindezt csak azért, hogy a film csúcspontján bele is kakiljon... Aki ezen elnevette magát, az kérem tegye fel a kezét, boldogan lelövöm, hogy megszabadítsam kínjaitól.

Mi is az alaptörténet? "Jason és Cynthia házassága nyolc év után megfeneklett, ezért párterápiára szánják el magukat. Csoportos kedvezménnyel azonban sokkal tűrhetőbb az árfekvés, így rábeszélnek három baráti párt, hogy tartsanak velük, pihenjenek és szórakozzanak önfeledten, míg ők dolgoznak a kapcsolatukért. A helyszínen azonban kiderül, hogy a terápiás foglalkozások mindenkinek kötelezőek, ráadásul a szinglik számára fenntartott szomszédos szórakozóhelyre sem tehetik be a lábukat."

Botrányosan rossz film ez a Couples retreat. Ráadásul az idegesítően szar fajtából. Még azt sem mondhatom rá, hogy annyira szar, hogy már attól jó. Sőt, az se igaz, hogy nem jó, de legalább szar... Ez egyszerűen csak szánalmas. A tavalyi év egyik legpocsékabb darabjával állunk szemben, és csak azért helyezem magasan Morganék fölé, mert legalább látványban rendben volt. A sziget csodálatos, és a párocskák között legalább minimális kémia észlelhető.

A filmnek azért vannak erényei is, a 4 pszichiáter, és azok teljesen eltérő terápiás módszerei, valamint a hülye akcentussal beszélő visszataszítóan undorító jógaoktató, aki szünet nélkül villogtatja kidolgozott testét.

Én csak Jean Reno-t nem értem. Mire kellett ez neki?

4.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése