RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2010. január 17., vasárnap

Megtorlás - Sakebi

Egy fiatal, vörös ruhás nő holttestére egy pocsolyában bukkannak rá, ám a boncolás során kiderül, hogy a teste tengervízzel van telítve. Yoshioka detektív a nyomozás során egyre több furcsasággal találkozik, és a nyomok arra mutatnak, hogy neki is köze van a gyilkossághoz. Emlékeiben kutatva azonban nem tudja megmagyarázni a rejtélyes összefüggést, ráadásul újabb hasonló gyilkosságok történnek…
A Mezsgye rendezőjének horrorfilmje számos japán filmfesztiválon vett részt.


2007 februárjában mutatták be Japánban, DVDre itthon mégis csak 2009ben került, és még így is örülhetünk, hogy nem sikkadt el, mint megannyi külföldi alkotás. Feltehetőleg a Mezsgye sikerén felbuzdulva adták ki ezt is, hátha ez is akkora siker lesz... Hát nem is tudom... Így 38 perc után nem mondanám, hogy bármi is érdekes ezen. Van egy szellem. Micsoda meglepetés, a japánoknál mindig van egy szellem. Itt most piros ruhás, nem fehér...

Hitckock sírva röhögne a filmet látva. Egyszerűen nulla. Ingerem volt belepörgetni, sőt nézetlenül törölni is... Pedig sosem kukázok ki filmet megtekintés nélkül. Akkor se ha igazán rattyer. De erre még csak azt se tudom mondani, hogy rattyer lenne. Egyszerűen szar.

A fickóval, az őrlődésével, és a nagy felismeréssel nem tudok mit kezdeni, a történet lassú, akcióban szegény, mondhatni unalmas, ez a rétestésztanyújtó vívódás nem ragad magával, sőt kifejezetten irritál. Most már csak a csattanót várom. Mert ugye lesz csattanó? Lesz olyan fordulat, amiért azt mondhatom majd, megérte? Ugye?

Az 55. percben újabb gyilkost avatunk, így lassan mintha kezdene felpörögni a sztori, de annyira idétlen és esetlen az egész, hogy nagyobbakat ásítok, mint amekkorákat a nő üt, miközben a vőlegényét igyekszik a másvilágra segíteni.

Mindennek kulcsa megjelent tehát, s kibontakozik előttünk a nagy rejtély, ami értelmet ad az egésznek. Az alapötlet nem is rossz, most hogy így összeállt a kép, de sokkal több kakaót érdemelt volna, és legalább némi jeges rémületet.

A hanghatások, meg a zene egészen jó. A képi megvalósítás épp csak elégséges... A határ átlépése szerintem sokkal izgalmasabb lehetett volna. Sokkolóbb. A mezsgye monumentalitása után kicsit többet vártam no. Mea culpa.

3.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése