RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2010. március 13., szombat

Ördög bújt beléd - Jennifer's body

Mit csinált Megan Fox 2009ben? Pl játszott ebben a filmben, méghozzá egy túl szexi kamaszlányt. Jennifer túl csinos, túl népszerű és túl sokat akar az élettől. A barátnője Needy átlagos, inkább csúnyácska, okos és jó ideje semmi másra nem kell Jenninek, mint hogy önbizalmát erősítse. Aztán kigyullad a bár, meghal egy csomó ember, Jennifert pedig elrabolja egy a népszerűségéért az ördögnek áldozni kívánó szekta. Innentől spoiler. A lány ugyan visszatér, de már nem lesz önmaga. A változást persze csak Needy veszi észre, és hiába próbál másokat is meggyőzni, senki se hisz neki. A végén persze megküzd a gonosszal, és elnyeri jutalmát is, na persze nem az elmegyógyintézetben, hanem az édes bosszúval, melyet szökése után hajt végre. Spoiler vége.

Amiben ez a film újat tud mutatni, az nem más, mint hogy Jennifer uralja a démont, nem a démon uralja őt. Végig magánál van, teljesen normálisan viselkedik, legalábbis a kezdeti nehézségek után, emlékszik a barátságra, emlékszik önmagára, és csak a túlélésre hajt. Van egy megrázó jelenet a csajok harcában, amikor Needy letépi Jen nyakából a medált, ami a barátságukat szimbolizálja, Jennifer teste szimplán elernyed, és aláhull. Nem bántaná a barátját.

Needy győzelme a gonosz felett nem tökéletes győzelem, és csalódással teli, hiszen az ártatlanságot nem tudta megmenteni. Jennifer többé nem tér vissza.

A színészi játék közepesnél kicsit épp hogy jobb, a rendezés átlagos, ijesztő jelenetek száma közelítőleg nulla, a történet egyszerű mint az egyszeregy, de súlyos hibáktól hemzseg, nem volt nyomozás pl, se a kigyulladt hangulatkarbantartó egység, se a hullák ügyében...

A forgatókönyvíró szégyellje magát. Ekkora gagyit tető alá hozni a Juno után...

4/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése