RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2010. március 14., vasárnap

The Hole

Csapzott, félholt lány járja az utcákat. Amikor végre egy telefonhoz ér, egyből a rendőrséget hívja, ám csak egy éktelen sikolyt képes kiadni magából. Mint kiderül, ő egy azon négy tinédzser közül, akiket hetek óta keresnek...
A neve Elizabeth Dunn (Thora Birch), és a rendőrségi pszichológusnak mesélni kezd. Elmondja, hogy három lázadó természetű barátja, Mike (Desmond Harrington), Geoff (Laurence Fox) és Frankie (Keira Knightley) mindenáron el akarta kerülni, hogy iskolai kirándulásra kelljen utazniuk Walesbe.

Martin (Daniel Brocklebank), az iskola réme segített nekik elrejtőzni egy föld alatti óvóhelyen: az egyetlen feltétele az volt, hogy Liz is csatlakozzon barátaihoz. Martin szerelmes Lizbe, de a lány Mike, a legmenőbb srác után epekedik.
A tinédzserek három napig buliztak az erdő mélyén lévő, hangszigetelt bunkerben. Mike éppen kezdte észrevenni Lizt, de Martin nem tért vissza, hogy kiengedje őket. A kezdeti jó buli rémálomba fordul, amikor a fiatalok egymásnak esnek, hogy végül csak Liz maradjon életben. Aztán a fiú is felbukkan, és egészen más történetet mesél a rendőrségnek.

Gyengus thriller az emberi önzőségről. Keira cicit villant, Thora Birch igazi szemét ribanc, a pasik szánalmasak és rondák. Kövezzetek meg, de nekem a legjobb a szemüveges srác jött be ebből a felhozatalból.  A film eleje álmosító, a közepe lassúcska, a végén beindul, de az utolsó 20 percért nem feltétlenül éri meg az elejét végigásítozni. Néhol zavaró a sötét, hogy semmit nem látni benne, tőle, de a végkifejlet így is üt.

Szigorúan egyszernézős film, mert annyira nem jó, hogy kétszer is megérje. Thora pedig volt már betegebb karakter, de azért elég jól hozta ezt is. Kicsit több őrületet vártam tőle, de hát ne legyenek nagy igényeink. Az, hogy nincs igazság, egy teljes pontot dob a történeten. 

4/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése