RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2010. március 16., kedd

Csingiling

Hát még egy habos mese jut a mai napra. Édes, fényes, napsugaras, kedves, szeretnivaló, tanulságos, népnevelő jellegű... stb. Az animáció maga 2008-as, de a Disney Channelre csak tavaly szivárgott be, év végén. 

Walt Disney körül minden csupa csoda és mese volt, Csingling pedig az ő egyik legismertebb, legmókásabb teremtménye: ebben a filmben végre ő az igazi főszereplő! 
Tündérrév mesés világának szülöttje, Csingiling, ráébred, milyen különös tulajdonságok birtokában van. De amikor tündértársaival együtt elindulna, hogy tavaszt varázsoljon a világra, megtudja, hogy ő nem tarthat a többiekkel. Így hát Tündérrévben marad, és ottani társait bűvöli el csodáival. Megpróbál megszabadulni a számára terhessé váló tulajdonságaitól, és arra kéri új barátait, hogy tanítsák meg inkább mindarra, amit a tündérréviek tudnak. Azt reméli, hogy így előbb-utóbb ő is útra kelhet... Csakhogy eközben megfeledkezik arról, ki is ő valójában, és azzal, hogy másféle próbál lenni, mint amilyen igazán lehetne, csak a tavasz érkezését hátráltatja. Jó barátai segítsége nélkül a pöttöm tündér sosem értené meg, hogy inkább saját, meglévő képességeiben kell bíznia: hiszen, ha találékonyságra és ötletekre van szükség, csak hozzá fordulnak a völgy lakói. Ha ő nincs, talán a tavasz sem jön el!

Az émelyítően édes méltató kritikáktól megkímélném magamat, és a nagyérdeműt. Korrekt kis animációs film ez, de azért komoly orgazmus nem várható tőle. Kisgyerekeknek ideális, nagy gyerekeknek itt-ott kissé unalmassá válhat az egy szálon futó történetvezetés, és a poénok hiánya miatt. Nem is nagy gyerekeknek lett szánva. 
8.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése