RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2012. október 4., csütörtök

Step Up 3D 2010

A harmadik film, ami laza-kevésbé laza füzérrel kapcsolódik mind az elsőhöz, mind a másodikhoz.
Ismét találkozunk Camille-lal, még a Step Up-ból, együtt megy egyetemre Moose-zal, akit a The Streets-ben ismertünk meg.

Veszélyben az utcai táncosok otthona, a Kalózokat ki akarják lakoltatni a lepukkant New York-i áruházból. Egyetlen esélyük a maradásra, ha a pénzdíjas utcai táncversenyen legyőzik a rivális Szamurájok csapatát. Luke tudja, hogy ehhez különleges táncosra is szüksége van. Sikerül rátalálnia Natalie-re és Moose-ra. Közeleg a verseny napja, amikor kiderül, hogy a Szamurájok ellopták a koreográfiájukat. A szorult helyzetben Moose a régi bandájához fordul segítségért. Vajon képesek lesznek az utolsó pillanatban összehozni egy olyan számot, amellyel diadalt arathatnak?

Érdekes koncepció, hogy a film rövidke önvallomásokkal indul, ahol különböző nemzetiségű fiatalok vallanak a tánchoz való viszonyukról. Kicsit úgy érzem magam, mint egy Benetton reklámban, csak most nem a márka köti össze a világ gyermekeit, hanem a ritmus, a zene, és a vérükben csorgó tánc. Aztán persze jöhet a történet, a Summit belecsap a tutiba, és egy a fizika törvényeinek teljesen ellentmondó akrobatikus mozdulatokkal tűzdelt jelenetben Moose az égbe enged több tucat színes léggömböt. Még pislogni sincs időnk, máris rendőrök elől menekül, majd az egészet filmre vevő srác révén eljut a Benetton-csapathoz. Innentől pedig nincs megállás. Hiába anyuci és apuci vágya, jöhet a tánc, és a mérnökképzés bizony háttérbe szorul.

Abszolút feledhető zenére vonaglanak a teljesen üres szereplők, akik nem is karakterek, csak jó testek, és bár jól mutatnak a vásznon, amint pörögni kezd a stáblista, már nem érdeklik a nézőt. Annyira se, hogy a nevüket elolvassa. A történet nagyjából mínusz ötös szinten mozog, de mivel kiegyensúlyozatlanul rossz, néhol még ennél is lejjebb süllyed. De ez talán nem is fontos, hiszen a lényeg  látvány. Vagy Fred és George Weasley magyarhangja? Érdekes volt őket meghallani a szinkronban, ahogy itt is egymás szavába vágnak. Mintha csak a Potter-t hallgatnám. A párbeszédek és vergődések egyébként teljesen feleslegesek, ha 1.5 órát táncolnának szünet nélkül, és csak a testükkel mondanák el, amit most a szájukkal próbálnak, lényegesen jobb lenne a film..

Látványra viszont nagyon is rendben van, még a 3D-nek is van létjogosultsága. Annak ellenére, hogy igazából semmi sztorija nincs, azt kell mondanom, hogy Melissa Rosenberg nélkül még a forgatókönyv is jobb, mint az előző részé. A megvalósítással pedig csak egyetlen bajom van. Néhol túl komoly számítógépes utómunkát érzek a táncokon is, és hatásvadásznak tűnik az egész. A vízben pirosban táncoló Moose pl. mintha Michael Jackson eltitkolt testvére lenne.

A színészi játék iszonyatos, a szinkron az eddigiek közül talán a legrosszabb, de táncolni ezek a srácok is tudnak, és ez is valami.

4.5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése