RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2010. július 23., péntek

Vampires Suck

Avagy egy humortalan vígjáték a vértelen tinivámpírok farvizén kacsázva...

Nevetni nem lehet rajta, de Tvájlájt-elleneseknek (én!) kötelező darab.

Becca sokkal csinosabb lány, mint Bella, persze hogy tehetséges színész-e, az nem ebből a filmből fog kiderülni. Az Edwardot alakító srác aranyos, a biológiatanár szövege hatalmas, Edward babadobálása azonban borzasztó. Sok érdekes utalás van benne, a legtöbb jelenetet szinte teljesen ugyanúgy forgatták le, mint az eredetikben... Ennek ellenére úgy érzem mindenféle logika és konkrét fő szál nélkül dobálták őket egymás után. Se a Tvájlájt Saga kronológiáját, se a józan ész által diktált sorrendet nem követi. Kár érte. Ahogy persze ugyanennyire kár azért, hogy a rengeteg magas labdát feldobó Alkonyat-sorozat egyik ezüsttálcán kínált lehetőségéből sem született poén, a visszásságok, történeti bakik, szánalmas viselkedés karikírozása helyett meg kell elégednünk Lady Gaga kifigurázásával, pár meleg vérfarkassal, és az amerikai vígjátékokban már már elmaradhatatlan altesti humorral, ami itt különösen undorítóan jelenik meg.

Hatalmas spoiler következik, akit nem érdekel, csukja be a szemét. Becca álmában szellent. Edward épp odahajolna hozzá, és durr. Nagyon vicces valóban. Miután velem együtt mindenki hülyére röhögte magát, tovább is léphetünk. Spoiler vége.

A castingot viszont eltalálták, James szerepében hirtelen mintha újra Cam Gigandet-et láttam volna. Laurent is szörnyen hasonlított Edi Gathegi-re. A vörös démon Victoria pedig az a lány, aki a Vampire Diaries-ben Lexit játszotta. Nem fogom most megkeresni a neten, de akit érdekel beüti, hogy Lexi, VD, és kiírja. Ez pici humorbonbon volt, azok után főleg, hogy biológia helyett Vampire Diaries-t olvastak tanári utasításra. A hatalmas, szánalmasan mű sárga kontaktlencséknek különösen örültem, hiszen a New Moon-ban legalább ilyen undorító, semmire se hasonlító árnyalatú darabokat erőltettek a szereplők szemére. Az Eclipse félelmetesen szar hatalmas mű feketéje se jobb semmivel, de legalább megpróbálták. Talán meg kellett volna kérdezni C. Hardwicke-et, hogy ők anno honnan szereztek Edward-nak és Alice-nak természetes hatású feketét. És talán, ha már a kis költségvetésű első film esetén volt rá keret, akkor itt is értelmesebb lett volna számítógéppel utólag színezni aranyra a szemeket, legalább a közelieknél. De ez nem ide tartozik.

Ami viszont ide tartozik még, az Becca szánalmas kapcsolata az apjával, aki ezen nevetni tud, az vagy fogyatékos vagy részt vett a forgatókönyv írásában. Edward a hajcsavarókkal azért hatalmas fricska. A förszt kissz jelenet pedig tökéletesen megmutatja a könyvbeli Bella valódi jellemét, a nimfomán tinit, aki a szexért, vagy annak ígéretéért bármire képes. Akár férjhez menni is.

Összességében azt kell mondanom, rég láttam ilyen rossz filmet.

Ha valaki a megtekintésére vetemedne, akkor figyelje a vérmókust!

1/10

3 megjegyzés:

cyborgwings írta...

arielle kebbel. imádtam a karakterét, és még mindig vérig vagyok sértve, hogy nem tartották meg több részre. de hogy pont ebben a gagyiságban tűnjön fel? még miatta sem nézném meg.

Orange Green írta...

igen, ő. arielle kebbel. csodaszép és szerintem tehetséges is. kevésbé elfogultan bájos és nézhető:P

cyborgwings írta...

én szerintem szerelmes vagyok belé. ennyit az elfogultságról. :D

Megjegyzés küldése