RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2010. július 22., csütörtök

Vampire Diaries

Az első évad épp csak kezd bemelegedni az egyik hazai kereskedelmi csatornán (természetesen gyatra szinkronnal, ordító hibákkal, és "a pofámról lesülne a bőr, ha én írtam volna" típusú szövegekkel), de egy igazi sorozatjunkie nem ezzel foglalkozik, hanem az ősszel startoló második évadot várja, és a cliffhanger után következő eseményeket. Mert biztosan jó lesz. Jónak kell lennie.

Alapból adott Elena - Stefan - Damon szerelmi háromszöge, ami (legalábbis Damon oldaláról) már teljesen egyértelmű. Elena természetesen még Stefan karjaiban, de pattognak azok a szikrák rendesen Damon közelében is. Meghalt Pearl, meghalt Anna, nyitott a kérdés mi lesz Jeremyvel ezek után, hiszen szinte csak Anna tartotta életben. Kérdés, hogy vámpírrá válik-e, vagy ember marad, hiszen épp halni készült, vámpírvérrel a szervezetében. Kérdés, hogy a visszatérő Katherine milyen viszonyban is volt John bácsival, és egyáltalán, meghal-e John bácsi. Kérdés milyen rokoni szálak fűzik Isobelt Katherine-hez, miért is lett Isobel lánya Katherine zzinte tökéletes mása. Vajon hogyan alakul Jenna és Alaric kapcsolata? Életben marad a balesetet szenvedett Caroline? Egyáltalán micsoda a polgármester fia, és mi volt a polgármester? A második évad vajon a farkasoké? Milyen lesz a halott ex-polgármester neje mint polgármesternő? Folytatódik a vámpírüldözés? Vagy elhiszik, hogy ennyien voltak?

A kérdésekre persze Amerikában már megvan a válasz. Szeptember 9től pedig mi is nyomon követhetjük az örök tinik, na meg a magukat tininek eladni próbáló huszonévesek kalandjait. Már nagyon várom.

Addig pedig nézegetem magyarul, és új mélységeket fedezek fel benne. Exkluzív TVD komédia formájában tekinthető meg ugyanis. Sorozatjunkien csillagvirágommal folyamatosan szidtuk a szinkront, egy beteg napomon még arra is képes voltam, hogy az összes csúsztatást, félrefordítást, tartalmi bakit, angol szövegtől való eltérést összeírjam, így ettől most itt eltekintenék. Csak annyit jegyeznék meg még 1×, hogy nézhetetlen, és senkinek sem ajánlom, csak ha röhögni akar, és ismeri az eredetit.

Szinkronnal 1.5/10
Feliratosan vagy felirat nélkül 6.5/10

5 megjegyzés:

cyborgwings írta...

lassan már meg sem lep, hogy lehidalok a pontozási technikádtól.

a 4. részt még mindig nem pótoltam. semmi kedvem bosszankodni ezen a magyarul csak elvétve tudó majmon. egyébként az láttad, hogy winnie twitteren írta, szerinte az a csóka fordítja, akinek annak idején a south parkos botránya volt? (netre készült fordításból csinálta a szinkront a kis köcsög...)

Orange Green írta...

Nem láttam ezt drágám, de nem lepne meg. Ezt is csinálhatta volna a netes fordításból. Klasszisokkal jobb.

Amiatt lett feliratosan 6.5, mert azért az első 5-6 rész a teljes évadból elég gyengus, alig 2-3 pontosak. Utána persze beindul, 8-9 pontos részek vannak, de átlagoltam.

Szinkronnal amiatt 1.5, mert a pasik küllemén a szinkron nem ront, csak a filmélményt veszi el:))) te mennyire értékelted volna?

cyborgwings írta...

a pilotnél még azt hittem, nem fog érdekelni, a 3. rész volt a legalja, a twilight könyv kifiguránál már megbocsátottam a gyenge kezdést, onnantól meg fölfelé ívelt a minőség, a 11. résztől meg zseniálisba fordult. mivel a a jóindulat az egyik jellemhibám, ezért nálam hiába a kezdeti döcögés, 9,5/10, amiből imdb-n a kerekítés miatt, ugyebár, 10 lett. tudom, nálad ilyen nem létezik.
(egyébként baromira bírom, hogy még a vége felé is folyamat oltják a twi-t. másodjára is szétröhögtem a fejem a csókjelenetnél, amikor stefan a falnak ugrik, meg a menő sportkocsis-napszemcsis suli parkolós momentum is komoly. kár, hogy nem játszották el az átkarolós-végigvonulós részt is annál.)

a szinkronos verziót még nem lőttem be pontilag, de azzal kb. egyetértek. csak akkor érdemes nézni, ha az ember röhögőgörcs után kialakuló idegbajt szeretne kapni.

Orange Green írta...

de létezik nálam 10 pontos... ha pontoznom kéne egyesével a részeket, mint ahogy meg is fogom tenni a kedvedért, lesznek bőven 10 pontos epizódok. ;)

cyborgwings írta...

hű, megtisztelve érzem magam. :)

Megjegyzés küldése