RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2010. július 22., csütörtök

Runaways

És ismét visszatértem kedvenc színésznőmhöz Kristen Sztyupid Stewart-hoz.

A film a 70-es évek egyik tinédzser rockbandájáról, a The Runaways-ről szól, konkrétabban arról az időszakról, amikor híresek lettek. Első slágerük, a Cherry Bomb Amerikában mérsékelt sikert aratott, albumaik Japánban viszont óriási feltűnést keltettek. Épp ezért a banda a japán rajongóknak megfelelni vágyásból Japánba tervezett turnét, az azonban nem egészen úgy sikerült, mint amit reméltek...

A The Runaways nevű zenekar volt az első igazán sikeres csak lányokból álló rockbanda. 1975 végén alakultak, mikor két tinédzser lány, a ritmusgitáros Joan Jett (Kristen Stewart) és a dobos Sandy West (Stella Maeve) azzal fordultak a híres producerhez, Kim Fowleyhoz (Michael Shannon), hogy ők lesznek a legújabb sztárcsapat. Kim fantáziát látott bennük, így újabb tagokat toborzott, köztük az énekesnő Cherie Curriet (Dakota Fanning), a szólógitáros Lita Fordot (Scout Taylor-Compton) és a basszusgitáros Jackie Foxot. Ők lettek hát a The Runaways, akik alig 16 évesen kiadták első albumukat, és egyenes út vezetett a hírnévhez. De amilyen gyorsan jött a siker, olyan gyorsan el is múlt, és alig 4 év közös zenélés után felbomlott a banda.

Maga a film szerintem pocsék, Kristen viszont végre önmagát adhatta. Lepukkant, szánalmas, szakadt kurvát kellett alakítania, így ez a szerep nem volt idegen tőle. Majdnem sikerült is megragadnia a karakter lényegét. Persze csak majdnem. A forgatások során Joan Jett rendszeresen beolvasott neki (bár nem ismerem Joan teljes munkásságát, és életét, de úgy vélem joggal szólta le ezt a szerencsétlent) talán ez is segített rajta kicsit. Kivételesen még a száját is képes volt becsukni néha-néha.

Dakota Fanningről továbbra is csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, ha a tehetséget keressük, akkor benne benne van. Kristen maximum kívülről nézheti.

A rendezésre el sem tudom dönteni, van-e panaszom... Nekem kicsit fércműnek tűnik, más kritikák szerint nagyon jól összerakott darab. Csak a szubjektív véleményem tudom tolmácsolni. Szerintem minden fülledtsége ellenére rossz. Cherie Currie-t viszont a végére megsajnáltam, mármint az igazit.

Hiába a leszbikus szex, hiába minden Oliver Stone The Doors c. filmjét meg sem közelíti.

01:35-01:37 között KRISTEN JÓ pillanatát láthattuk... két teljes perc színészet tehát... gratulálunk. A film

2.5/10 (kizárólag dakota miatt)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése