RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2009. december 25., péntek

Gábriel a pokol angyala 2007

Na ha az előbb szidtam a 666 - The Childot, akkor most vitriolba fogok fulladni, legalábbis a neten talált kritikák alapján.

Ez az a hely, ahová az angyalok is csak félve merészkednek. Igen. A föld.

Az első pár perc határozottan ütős, az angyal földet ér, a zene gyilkos, a sebei vérben áznak, a szeme égkék (bár én akkor már durvább kontaktlencsét választottam volna)... Szóval a főcím egészen jó filmet ígér. Botladozó léptek a murván, majd kegyetlen kontaktlencsekavalkád... A hangzásvilága nagyon ott van, betölti a teret a zene, és a színészek hangja.

Folyékony bűn lüktet vérként az erekben! Büszke lehetsz magadra! Bár nyugodtan alhatnánk!

Kövezzetek meg, de nekem tetszett. Persze az alacsony költségvetés és a béna operatőr nem javít a dolgokon, de a legtöbbet mégis az 1 óra 50 perces játékidő ront az egészen. Sok az üresjárat, a forgatókönyvben több a hiátus, mint egy ementáli sajtban, de a film hangulata, a folyamatos sötétség, és a mitológia bizarr kifacsarása az megér egy misét. Kettőt semmiképpen, de egynek tényleg jó.

Gábriel csodálatos... És igazi jellem. Sammael pedig... Na hát itt a csattanó. :) És az örök dilemma. A szabad akarat. Annak a legnagyobb a hatalma.

5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése