RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2009. december 25., péntek

Cloverfield

Még nem jártál a 12mellszőr.com-on? Még én sem. Ennek ellenére a Cloverfield megvett kilóra. Félelmetesnek nem mondanám, de látványos, monumentális, tiszta, szép munka. Egy percig se unatkoztam rajta, pedig sok ilyen szörnyeshez volt szerencsém az utóbbi hetekben, hónapokban. Ahogy túltöltöm magam filmekkel, egyre kevésbé fognak meg a korábban még magas pontszámmal jutalmazott darabok, egyre alacsonyabb értékeléseket osztok ki, de a Cloverfield kivétel. Spoilerezés nélkül sok mindent nem tudnék írni, úgyhogy csak a rendezést, a CGIt, meg az alapötletet dicsérem. Bár, jobban átgondolva, az alapötletet mégse, csak a megvalósítást.

Kicsit élettelen nekem a film, nincsenek valósághű beszólások, idióta poénok, se lemerülő akksi, se elhomályosodó kamera, se összetörő lencse, se semmi. Ezek kellettek volna bele, és elhinném, basszus tényleg elhinném... A szörny ugyan... nem is tudom mire emlékeztet, olyan mint egy mutáns sáska, amit megerőszakolt egy Alien, majd lenyelette vele hajléktalanszálló asztalát, és ezek után transzplantálta rá egy kenguru lábait. De ennek ellenére is elhinném. Ha pókok létrejöhettek az evolúció során, akkor ilyenek miért ne.

Odette Yustman horrorfilmekre pazarolja a szépségét... Először a The unborn, most pedig ez Michael Stahl-David... Na róla eddig sosem hallottam, de amennyit játszani kellett ehhez a filmhez, azt hozta. Maximálisan hozta.

7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése