RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2009. december 29., kedd

Fame 2009

Amerikában mindenki olyan rohadtul tehetséges, hogy nem elég a tucatnyi tehetségkutató, meg az oda utazókról szóló filmek tömkelege, le kell porolni az egyik igazán kult darabot is. Ez a porolás még jó ötlet is lehetne, hiszen néha jó a dolgokat portalanítani, és egy kis Prontoval áttörölni, de ha az eredetileg is több sebből vérző történetet a sebeivel együtt helyezzük át a múltból a jelenbe, mindenféle műtéti korrekció nélkül, akkor annak csúfos bukás lesz a vége. Na persze nem a tinik, hanem a kritikusok szemében.

A trailer kecsegtető volt. Úgy véltem 1 óra 40 perc az életemből nem sok érte. Utólag kicsit másként látom. Meg sem közelíti az eredetit, a párbeszédek gyengék, a megvalósítás amatőr. Még a High School Musical is élvezetesebb volt ennél, ez pedig súlyos sértés.

Nem a srácokkal van baj. Egészen tehetségesek, de tényleg. Szépen énekelnek, szépen táncolnak. Hogy egyikük sem potenciális sztáralkat? És egyiküknek se járna a "fame"? Hát istenem. Volt már ilyen a világtörténelemben, hogy olyan emberek kerültek színpadra, akiknek feltétlenül lenne ott a helyük. Szóval nem a srácokkal van a baj. A baj a forgatókönyvíróval és a rendezővel van. Nem tudtak mit kezdeni a szereplőkel, nem tudtak olyan karaktereket alkotni, akiket érdemes lett volna eljátszani. Nincs jellemfejlődés, csak tinglitangli egyik teremből a másikba, egyik színpadról a másikra.

2 perce kapcsoltam ki, de már nem emlékszem a nevekre, sem arra ki mit csinált, pedig néztem. A románc gyenge, a végkifejlet közepes.

4/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése