RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2009. december 24., csütörtök

666 - The Child

Na ha vannak a világon eszméletlenül felesleges filmek, akkor ez köztük van. Persze hihetetlen humorral is találkozunk benne, pl amikor a fűtéscső agyoncsapja a pihenőben (takarítószertárban, akárhol) a doktor úron bőszen lovagló éjszakás nővérkét, a dokit pedig megcsapja a forró gőz, és azzal a lendülettel el is veszti szeme világát. Abban is van némi irónia, hogy az Áldott vérű asszony árvaház adja örökbe magát a Sátánt a tévéseknek, de új ötlet, új szín, új íz az bizony nincs benne. A fűtéscső lezuhanását pl már a jelenet első századmásodpercében megjósoltam, Agatha nővér baljós kiüresedett tekintetén csak röhögni tudtam. A "ne sírj anyu" mondat pedig csak az én fülemnek volt erős a megismerkedés másodpercében?

A film az Omen koppintásának indult, a rémisztgetés helyett azonban csak arról győz meg, hogy a gonosz bizony keletről érkezik. A fiú legalábbis kifejezetten úgy néz ki, mint aki keleti. Hát mégse a kapitalizmus öl meg minket, hanem a keleti kultúra? :))

A film tipikus Asylum film, amiben a leginkább térdet csapkodós röhögtető jelenet a fogorvos valamint az asszisztens halála, a sugárban spriccelő paradicsompiros vérrel. A ventilátor által lefejezett, ledarált nagyapa már viccnek is gyenge. De hogy a hullák őrült szaporodása senkit se tölt el nyugtalansággal, és senki se kezd gyanakodni? Ez egyszerűen hihetetlen. :)))

Megfigyelés no2. Nem elég, hogy keleti fejű a kiscsákó, de még balkezes is. Jegyezzük is meg, az ürdüng bal kézzel rajzol. Mindig. A szereplők annyira rosszak, hogy önmaguk paródiájának se felelnek meg, egyetlen őszinte, vagy őszintének látszó mozdulatuk sincs.

Fényképezés pocsék, a rendezés még annál is rosszabb. Ha egy szóval kéne összefoglalnom a film lényegét, és minőségét, azt kéne mondanom: megagigarattyer! Pedig nem sűrűn használok ilyen szavakat.

Még a sejtelmes zenék is röhejesek. Kedvem lenne néhol belevisítani a csendbe, hogy muhahaha. De végig tartom magam. Letöltött filmet félbe nem hagyunk, mert ha már foglalta a helyet a vinyómon, akkor legalább ennyi esélyt adok neki.

33 perc alatt fél évet haladtunk előre a történetben, már meghalt az őrült nővér, aki egyedüli szerencsésként képes volt felismerni a gonoszt. A kis gonoszka elé térdelő dadus pedig, aki éveket várt az antikrisztus megjelenésére, hát ő kérem a gonosz kardja és pajzsa...

Möhöhö. Möhh. Most 6 vagy 9? 9 vagy 6? A kórházi szobában a kételybe belehalhatsz.

2/10

De csak a kefélő doktor kinyiffantása miatt. Különben nullát adnék rá. Asylum filmet soha többé. Még akkor se, ha fűnyírók ölnek benne embert fúrógépekkel kooperálva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése