RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2013. április 1., hétfő

Borotvaélen - Man on a ledge 2012

A kihagyott ziccerek és az alig mutatott mélység filmje.

Nick Cassidy (Sam Worthington) volt New York-i rendőrtiszt börtönbüntetését tölti, miután a méregdrága gyémánt, amelynek biztonságos szállításáért ő felelt, eltűnt. A gyémánt tulajdonosa, David Englander (Ed Harris) Cassidyt tette felelőssé az esetért, és ezért Cassidyt 25 év börtönre ítélték, Englander pedig felvette a kártérítés díját.
A volt rendőrtiszt megszökik, majd váratlan döntést hoz: kilép egy New York-i szálloda 20. emeleti szobájának ablakán. A szálloda alig arasznyi párkányán egyensúlyozva igyekszik meggyőzni Lydia Spencer tárgyalót (Elizabeth Banks) az ártatlanságáról. A kibontakozó cselekmény során kiderül, hogy sokkal több forog kockán annál, mint hogy egy ember elvesztheti az egyensúlyát.


Minden irónia nélkül mondhatom, hogy tényleg remek szereplők játszanak, elképesztően profik, és hogy a film nem bukott ordas nagyot, csak nekik köszönhetjük. Sam Worthington 10 pontosat alakít, róla senki sem hinné, hogy van terve... Miközben minden a terv szerint halad. Ed Harris pont olyan tenyérbemászó, aljas és gusztustalan, amilyennek David Englander-ként lennie kell. Elizabeth Banks pedig az a fajta jó csaj, akinek (bár csak felületesen említve, de) múltja is van, és esze is, az átlag férfiember szex előtt és szex után is szívesen beszélgetne vele. Különösen jó napokon akár szex helyett is. Ez ugyan nem igaz az öccs barátnőjét alakító Genesis Rodriguez-re, ő nyilvánvalóan csak az akciófilmekben szinte már kötelező mellfaktor miatt került be, de ahhoz képest amit vártak tőle, ő is zseniális.

Tipikus egyszer nézős akcióról van szó, ami a "poénok" és "csavarok" ismeretében már nem üt akkorát, amekkorát elsőre, talán épp emiatt kapott méltatlanul alacsony pontszámot az imdb-n. Kár, hogy hiába ötvözte remekül a különböző műfajokat, a különböző stílusokat, a rendező (Asger Leth) gyenge keze és a forgatókönyv (Pablo F. Fenjves) hiányosságai sokat levonnak a film értékéből. Pedig tényleg mindent kapunk, amiről csak álmodhatunk, korrupt zsarukat, mocskos kártérítési csaló milliárdost, és egy hatalmas gyémántot... De a történet csak a második felére pörög fel, nagyon lassan és vontatottan indul, sokaknak talán nincs is türelme kivárni...

Pedig érdemes. Még ha nem is ütnek le minden magas labdát...

7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése