RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2009. november 7., szombat

Wizards of Waverly Place: The Movie

I loved it. (Cried 3 times.)

A sorozatot is szeretem, szerintem nagyon édes, és ellentétben a Hannah Montanaval, nincs annyira undorítóan túljátszva, és elripacskodva. Selena Gomez ugyan nem Amerika üdvöskéjeként nőtt fel, de már kisgyermekkora óta képernyőn van, és ez látszik is a játékán. A kis cuki Justint játszó David Henrie pedig olyat tesz a filmben, amit a sorozatban nem, levetkőzik, így végre láthatóvá válnak a kidolgozott izmai. Nem vagyok egy vetkőző fiúkért rajongó lány, de a póló nélküli David testfelépítése olyannyira meglepett, hogy nem tudtam becsukni a számat. Felnőtt a srác, és úgy tűnik komolyabb dolgokra készül, nem elégszik meg a tinisorozat nyújtotta kihívásokkal. Egész szép filmográfia áll mögötte, és feltehetőleg még szebb jövő előtte. Drukkolok neki.

A film sztorija elég butácska, a Russo család anyuci és apuci megismerkedésének színhelyére utazik egy egzotikus szigetre, hogy ott töltse első varázsmentes nyaralását. Apuci megtiltja a gyerekeknek a varázslást, anyuci pedig mindenképpen össze akarja terelni az összes gyerkőcöt közös sétára, közös vacsorára. A kamasz Alex viszont fiúzna, ismerkedne, próbálná kihasználni a sziget nyújtotta lehetőségeket, persze mindezt a maga módján. Theresa, az anyuka és Alex összevesznek, és Alex a családi varázspálcát markolászva azt kívánja, bárcsak sose ismerkedtek volna meg a szülei.

A Waverly Place movie vicces karaktereket sorakoztat fel, ott van pl. a varázserejétől megfosztott bűvész, aki szerelmes a vállán üldögélő papagájba. Vagy a teljesen új jellemvonásokat villantó Jerry, akit most is David DeLuise alakít. A kis Max mára hőssé érett, többé nem ő a bajkeverő kisiskolás, hanem egyenlő félként jelenik meg két testvére mellett. Harcol, cselekszik, nem csak sodródik az árral.

Az elhamarkodott kívánság következtében Theresa és Jerry nem ismerik egymást, Jerrynek nem kellett lemondania a varázserejéről a halandóval kötött frigye miatt, így boldogan éli a bohémek életét, a gyerekek az exmágus bűvésszel együtt próbálják megtalálni azt a mágikus követ, amelynek segítségével visszafordíthatnák ezt az egész őrültséget. Innentől aztán elszabadul a pokol, a mágusról kiderül, hogy önös érdekei vannak, a papagájról kiderül, hogy egy csalfa nő, Max eltűnik a forgószélben, Alex és Justin megmérkőznek a varázserőért, és Alex nyeri meg a harcot. A kő birtokában azonban csak egyetlen dolgot kíván...

Hát gondolom nem nehéz kitalálni mit.

Nagyon bájos kis Disney-mese, jól adagolt tanulsággal, lebilincselően szép helyszíneken, korrekt kis CGI-vel. Ez az a film, amit nem csak gyerekkel érdemes, hanem úgy magunkban is.

9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése