RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2009. november 13., péntek

Pandorum

Kövezzen meg aki akar, nekem bejött a film. Nyilván nem egy District 9, de azért vannak ennek is előnyei. Szeretem az olyan mozikat, amiben az ember tehetetlenségében fogja magát, és jól bekattan. Ez valahogy valóságossá teszi az egészet. Még itt a Földön a mindennapok útját járva is be lehet kattanni, hát még akkor egy sötét, zárt űrhajón bogarakon tengődve.

Az alapsztori elég tipikus, adott egy kis Apokalipszis, meg egy kötelező jellegű menekülés, a kiválasztottakkal Noé bárkáján, ami az Elysium nevet viseli. Az űrhajó a már majdnem halott Földről elindul a Tanis nevű bolygóra, ami hasonló tulajdonságokkal bír, pl van rajta víz, levegő, és az élet nyomai... 60 ezer ember, rengeteg növény, állat, és mindenféle DNS minták vannak a hajón, hogy a földi életet reprodukálni lehessen odaát. Aztán mint minden ilyen történetben, itt is beüt a krach, mert a reaktorhoz értő tizedes arra ébred a hibernálásból, hogy egyedül van, nincs áram, és hogy fogalma sincs mennyi idő telt el.

Kicsit ellaposodott itt-ott a sztori, és pont az őrületből, amiről ez a film szólna, a teljes elborulásból hoztak keveset. Pedig a cím ígéretes volt... Menekülés volt bőven, szörnyek voltak. Újrakezdés lesz. Halottak voltak. Pandorum kevés volt.

Elvileg ez trilógiának készül, azt mondják az okosok. Remélem lesz is belőle valami, mert a vége egyértelműen ordít egy folytatásért.

Day One. Tanis.

Hadd lássuk az új életet. Csak egy kicsit.

8/10

5 megjegyzés:

von Birken írta...

Ajánlhatok egy filmet? Antichtist (2009). Nem tudom, láttad-e már, de merem állítani, hogy az egyik legbetegebb,legbrutálisabb művészfilm film, ami valaha készült... Ha még nem láttad, és esetleg megnézed, nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre.

von Birken írta...

Bocsánat, félregépeltem: Antichrist

Orange Green írta...

máris keresem. :)amint sikerült megnéznem megírom vagy itt, vagy kommentben nálad.

von Birken írta...

Oké, ha esetleg nem találod, tudok küldeni letöltőlinket.

Orange Green írta...

már 2 órával a "keresem" után megvolt:) csak még nem volt időm megnézni. pihen itt a gépen addig, amíg oda nem jutok... talán csütörtökön.

Megjegyzés küldése