RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2010. augusztus 29., vasárnap

Ten inch hero 2007

Milyen lehet az a film, amiben Clea DuVall szőke, és valóban nem túl csinos (ellentétben a But I'm a cheerleader c. darabbal, amiben barnán egészen szexi tudott lenni)? Amiben Jensen Ackles-en több a smink mint a mellette dolgozó 3 lányon együttvéve? Amiben egy John Doe nevű fickó alakítja az ötödik fő karaktert? Ha egy szóval kéne jellemeznem, azt mondanám remek. Ha van rá több bekezdésem, akkor pedig menthetetlenül áradozni fogok róla.

Üde, friss, tele van boldogsággal és élettel, romantikus komédia, de nem abból a megszokott hálivúdi erőltetett fajtából, amitől torz vigyorba fagy az arcod, és markolod a moziban a karfát, remélve, hogy mindjárt vége. Ez olyan romkom, aminél nem akarod, hogy vége legyen, mert együtt sírsz és együtt nevetsz ezzel az 5 szerencsétlennel, akik a boldogságot keresik a vásznon.

Piper/Anna a gyermekét, akit 15 évesen szült, és szülei nyomására örökbe adott, Tish , a bombanő az igaz szerelmet újabb és újabb férfiak oldalán, akik ahogy jönnek sorban, egyre rosszabbak, és egyre durvábban bánnak vele. Jen, attól tartva, hogy nem elég csinos az internet rejtekében Katicabogár nicken ismerkedik. Priestly meghökkentő, vicces, figyelemfelkeltő, egyedi pólókat hord, és őrültebbnél őrültebb frizurákkal szórakoztatja a lányokat, miközben egyértelműen látszik, hogy teljesen megőrül Tish-ért. A lány azonban nem méltatja figyelemre. Trucker pedig őrülten vonzódik a szomszédos Zo-hoz, mégsem képes megvallani neki.

Mindannyian annyira valós karakterek, bármelyikünk járhatna így. Na persze nem szül mindenki 15 évesen, ez tény, de mindannyian epekedtünk már olyasvalaki után, aki nem igazán vett észre minket. Mindannyian kerestünk olyan boldogságot, ami a saját hibánkból veszett el. Mindannyian próbáltunk új életet kezdeni. Minden kapcsolattal újat.

Aztán hirtelen mindenkinek felcsillan a remény.

Katicabogár megismerkedik egy fuzzy22 nevű férfival, és - már amennyire az internet lehetőséget ad erre - vonzódni kezdenek egymáshoz.
Tish a munkahelyén botlik bele Tadd-be, aki első látásra annyira tökéletesnek tűnik. Persze van az az idegesítő barátja, Brad, aki néha túl közeli barát, de a lány ezt eleinte nem veszi észre.
Piper egy újságcikkben meglát egy Julia nevű 5 éves remekül rajzoló kislányt, akiben felismerni véli a saját lányát. Egyrészt a kislány rajztehetsége, másrészt a szülők neve miatt is joggal gondolja, hogy ez a Julia az ő Julia-ja.
Priestly a szupermarketben leckét ad az őt kiröhögő kamaszfiúknak.
Trucker-hez pedig egy nap belép Zo, és kér egy tofus szendvicset.

A fellendülést újabb katasztrófák sora követi.

Fuzzy22 randevúra hívja Katicabogarat, akinek immár Jen-ként kell ott lennie. El is megy a bárba a 2 barátnőjével, azonban mikor meglátja mennyire jóképű Fuzzy, elmenekül.
Piper magát Anna-nak kiadva megismerkedik a családdal, és románcba kezd Julia apjával, egyre növelve maga körül a hazugság buborékát.
Tish mégsem olyan szabados erkölcsű mint Tadd és Brad remélték, így kihagyja a fiúk által tervezett édeshármast, azonban egy csúnya vágással a homlokán tud csak elszabadulni.
Priestly pedig kénytelen szembesülni azzal, hogy mások bántották a lányt, akit ő mindennél jobban szeret.

Persze a történet vége happy end. Mit is várhatnánk mást egy romantikus komédiától? Szerencsére egy másodpercre se fullad unalomba, hihetetlen kémia van a főhősök között, Priestly körül példának okáért folyamatosan izzik a levegő. A srác egyszerűen hihetetlen. Kék hajjal is, zöld hajjal, rendezett hajjal is. Ackles-t mintha erre teremtették volna, hogy egy ilyen szerepet játsszon el.

A 3 lány nem ripacskodik, nem mesterkéltek, nagyban hozzájárul ehhez persze Clea DuVall természetessége, és egyszerűsége, de még Danneel Harris se próbál túlzottan kirívóan "jócsaj" lenni. Az általa megformált Tish tipikus a gimi után lecsúszott egykori bálkirálynő, aki a szépségén kívül eddig semmit sem tudott felmutatni, mert senkit sem érdekelt belőle más. Senkit, kivéve Priestly-t, aki addig provokálja az amúgy éles eszű és remek humorú lányt, amíg igazán fergeteges szócsatákba nem bonyolódnak. Trucker is hasonlóan bánik vele, Tish talán ezért is ragaszkodik hozzá annyira. Ha már Trucker, érdemes megnézni az imdb-n John Doe filmográfiáját.

Riszpekt a castingért, a forgatókönyvért, és a színészek játékáért is. Mindez egyben remekül működik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése