RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2016. január 3., vasárnap

New in Town 2009 - Miért éppen Minnesota?

"Nincs még egy olyan ambiciózus nő mint a Miamiban élő Lucy Hill (Renée Zellweger). Szereti a csillogást és a pénzt, de még ennél is jobban imádja a karrierjét, amivel szemben minden csak másodlagos. Mikor szembejön egy új megbízatás, amiben le kell vezényelni egy isten háta mögötti gyár átszervezését, Lucy ráveti magát a feladatra, ugyanis úgy sejti, a siker újabb előléptetéssel jár. Igen ám, de a rutinmunkának induló feladat nem csak olyan meglepetéseket tartogat számára, melynek hatására egész élete átértékelődik, de még álmai férfijával (Harry Connick, Jr.) is összeakad ott, ahol álmában sem gondolta volna, hogy meglelheti." port.hu

A film, amiben Renee Zellweger már szinte felismerhetetlen - fogalmam sincs mit tett az arcával, de kár érte... És amiben Harry Connick Jr. az utolsó pár kockára borotválkozik meg - bár nem értem miért teszi, és hatalmas hiba részéről is.

Besorolása szerint romantikus vígjátékkal van dolgunk, közben viszont alig lehet rajta nevetni, és a romantika is mérsékelt benne. A poénok zöme abból fakad, hogy délről a nagyvárosi beképzelt liba odacuccol az isten háta mögé, ahol éppen tombol a tél, és kiskosztümben, tűsarkúban akar túlélni a jég és fagy országában... Jó, egyszer egy kamaszlány frizuráját is tönkreteszi a dauer, és valakit seggbelőnek sörétes puskával, de ezen kívül tényleg csak Zellerwég kisasszonyon lehet röhögni, aki nem tud seggen cipzáros anorákban pisilni, aki bennragad a hóban a kocsijával, és egy csipkés kombinét lebegtetve próbálja felhívni magára a figyelmet, miközben lerészegedik.

Kissé unalmas már, hogy minden ilyen film arra próbál építeni, hogy a vidéki ember furcsa, bogaras, kissé tán hibbant, és persze szörnyen vallásos, ezért a nagyvilági, felvilágosult ember csak kiröhögheti. (Bár bevallom, egy jó poén volt a vallással, amin tényleg sikerült nevetnem.) Az alapötlet tehát kissé poros, de ha a megvalósítás legalább minimálisan formabontó próbált volna lenni, akkor ezzel nem lett volna gond. Viszont a megvalósítás is poros. A színészi játék végtelenül gyenge, Zellervég is alulmúlja saját magát, gyakorlatilag egy az egyben másolva Bridget Jones manírjait, bár kissé talán kimértebben hozva a figurát. (Nemrég láttam a Ms. Potter c. filmben is, és abban is ugyanilyen hülye, 100% Bridget, mert még csak nem is kimért.)

Érdekes, hogy a főszereplők minimalizmusa mellett a mellékszereplők valósággal brillíroznak. Siobhan Fallon a hátán viszi az egész filmet, nélküle katasztrofális bukta lenne a minekszótá állambeli bridzsit dzsónsz kavargása.

Kár ezért az egészért, és főleg Zellweger-ért.

5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése