RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2011. január 11., kedd

Jack Hunter and the Curse of Akhenaten's Tomb - 2

És igen, még mindig 2008-as írunk, még mindig virágzik a kaland reneszánsza, és Ivan Sergei ismét felvette kalapját, hogy kis tarisznyájával újra megmentse a világot. Vélhetően közvetlenül az első rész után forgatták le, mondhatni egy levegővel ment a kettő, talán ennek is köszönhető, hogy ez sikerült jobban. Kicsit valóságosabbak a karakterek, kicsit jobb a fényképezés, már majdnem beszélhetünk látványvilágról is. A film elején például sikerül egy nagy-nagy tüzet rakni, és máris nem fáznak az emberek.

A történet (az előzővel ellentétben) úgy tűnik kapott forgatókönyvet is. Jack Egyiptomban ismét találkozik Nadjával és kotnyeles szír segítőjükkel, Tariq-kal. Követik a rendelkezésre álló nyomokat, hogy megtalálják Akhenaton fáraó rejtett sírhelyét, mielőtt hataloméhes kalandorok kezébe kerülnének Ugarit elveszett kincsei. Az odavezető út tele van veszélyekkel és nehéz akadályokkal. Sokan szeretnék megszerezni maguknak a rendkívüli hatalommal bíró ókori ereklyéket és nem riadnak vissza erőszak alkalmazásától sem céljaik eléréséhez. Jacknek, Nadjának és Tariq-nak régi ellenségükön, Lettermanon kívül meg kell küzdeniük a korrupt egyiptomi rendőrökkel és egy titokzatos ellenféllel is.

Ivan jobban beleéli magát a karakterbe, és még szexisebb, mint az első részben volt. Eyecandynek bekerül egy igéző szemű szőkeség, Alaina Huffman, így a film máris barátságosabb képet mutat férfi nézői felé is. A Daphne Zuniga -szerű nő természetesen Susan Ward, és rá is gondoltam már az előbbi post írásakor, csak zavar állt be az erőben, és sikerült elrontanom. Ő sincs csúcsformában, de azért kellemes jelenség továbbra is.

A trilógia második része már tényleg egész kellemes pattogatott kukoricás délutáni tv-film, moziban esélye sem lenne, de nem is oda készült. Inkább csak hiátust kitölteni a délutáni, koraesti műsorsávban.

4/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése