RSS
Welcome to my blog, hope you enjoy reading :)

2009. szeptember 19., szombat

dehát ez hogyhát ezhogymár ezneem :)

Hol volt hol nem volt, volt egyszer egy Szovjetunió, ahol nagyon sok droidot tenyésztettek, és ezek bizony tették is a dolgukat. Mint például a Vörös Hadseregben. Ez a műintézmény aránylag hamar, már a húszas években felfedezte, hogy bizony jó dolog a szállító repülőgép, mert abból ki tudnak ugrálni a katonák az ellenség háta mögé, és nesze, ott a bekerítés, győztünk, pobeda, urrá.

Volt azonban egy másik mûintézmény is, a vezérkar, amely ugyan komplett idiótákból állt, de sajnos - bár lehet, hogy pont ezért - õk irányították a hadsereget. Ez a társaság áttekintette a késõbb légideszant néven elhíresült találmányt felvázoló tanulmányt, és úgy döntöttek, hogy bizony ez nagyon drága dolog, valahol spórolni kellene. De hol? Hát, ugye, elvtársak, a repülõt nem lehet elsinkófálni, mert az viszi a katonákat. A fegyvert szintén nem, meg az egyenruhát sem, mert ugye ezektõl lesz katona a katona. Lehetne talán a lõszert, de az átlagos katona ritkán tud olyan meggyõzõen hadonászni az üres puskával, hogy azt az ellenség is elhiggye. Marad tehát a kézenfekvõ megoldás: a katonák nem kapnak ejtõernyõt!

Így az elsõ szovjet légideszant-akció úgy történt, hogy a katonákat szalmazsákba csavarva dobálták ki a gépbõl, mintegy öt méteres magasságból, bele a hóba. Túlélõ nem volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése